Ejer af maskinfabrikken Fl Automatic venter fortsat på en ny lokalplan i udkanten af Haslund, der gør en udvidelse mulig. Han er dog stadig glad for al velviljen fra både kommune og Vorup FB.

KIAN JOHANSEN

Det er sommetider en langstrakt affære at udbygge sin virksomhed, det kan Michael Christensen skrive under på.

Han har i en årrække drevet maskinfabrikken FL Automatic på Haslund Klostervej i udkanten af landsbyen Haslund og lige bag ved Ulvehøjs baner.

Maskinfabrikken har 28 ansatte og der produceres både helt ordinære emner til industrien og laserskæring, men samtidig har Michael Christensen specialiseret sig i blandt andet at servicere eller reparere udstyret der bruges i kiropraktorklinikker.

Knopskydningen af specialiserede produkter og services betød, at FL. Automatic allerede i 2018 fik udvidet med en ekstra hal, forklarer Michael Christensen, der har flere planer som maskinfabrikken kun kan realisere, hvis der bliver mere plads. Hvis det hele går som planlagt, kommer det samlede areal under tag op på godt 10.000 kvadratmeter.

Allerede dengang søgte Michael Christensen om tilladelse til at bygge endnu en hal i tilsvarende størrelse og fik tilbage i oktober 2021 af byrådet lov til at købe cirka 1.600 m2 af banearealet på Ulvehøj Idrætsanlæg, hvis altså der bliver lavet en ændring i lokalplanen for området. Den seneste ændring blev lavet for tre år siden, da FL. Automatic på samme måde fik lov til at købe en lille bid af Vorup FB’s baneareal.

Jordvold mod banekørsel

Jorden ligger i forlængelse af den allerede etablerede hal og det eneste, der i virkelighedens fysiske verden skal til for at opføre en næsten tro kopi af hallen, der stod opført i 2019, vil være en mindre afgravning og planering af området, så hallen kommer i niveau med resten af FL Automatics areal. Det vil handle om cirka to meters afgravning. Og som en bonus kunne Vorup FB virkelig godt tænke sig, at den overskydende jord blev brugt som jordvold omkring flere af fodboldbanerne, så man kan undgå bilkørsel på banerne.

I et land som Danmark er det ikke så ligetil, for der er lovgivning der skal følges – og det tager tid. Indtil videre lidt over tre år. Seneste delmål blev nået, da Udviklingsudvalget 16. december nikkede ja til, at administrationen nu kan gå i gang med at foretage mindre ændringer i den eksisterende lokalplan. For lige nu er de cirka 1.600 m2 beregnet til rekreative offentlige fritidsformål. Det der på dansk hedder et idrætsanlæg. Resten af den nuværende lokalplan handler om boliger og erhverv og ifølge sagsakterne vil en mulig udvidelse af erhvervsområdet være sidste chance for FL Automatic for at udvide i de eksisterende rammer.

Ikke harm ejer

Michael Christensen er ikke harm på Randers Kommune. Selv efter tre års ventetid.

”Det er jo sådan det er. Jeg ved jo godt, at der politikerne på Christiansborg, der udstikker lovgivningen og det tager åbenbart lang tid at administrere. Men det er jo ikke Randers Kommunes skyld.”

Han tilføjer:

Jeg har følt mig godt behandlet af både Randers Kommune og Vorup FB, der velvilligt har nikket ja til, at jeg kan købe jorden. Vi har haft en fantastisk dialog. Alle har villet os, også de naboer der boede her dengang jeg søgte vendte tomlen op. Men det kunne også været rart, at vi kunne komme i gang.”