Påskeliljer og krokus står i fuldt flor. Foråret er her uanset vejret, så nu kan vi næsten smage sommerens oplevelser.

AF TRILLE SKØTT-JENSEN

Påsken står for døren og med den kommer, for de fleste, en række fridage, som tilsammen giver et langt afbræk fra hverdagen. Det er en fantastisk tid på året. Vi ryster vinteren af os og går ind i påsken med længere dage, krokusser og påskeliljer og træer, der snart springer ud.

Påsken er traditionelt også en tid, hvor familie og venner samles til den traditionelle påskefrokost. Men måske vil man gerne noget andet også. Der er jo mange dage til rådighed.

Hos VisitDanmark har de anbefalinger til, hvad man kan opleve i påsken, hvor hele familien kan være med.

Æggejagt i Kattegatcentret

I Kattegatcentret i Grenaa er der fokus på æg. Både på de mange påskeæg, der er gemt rundt omkring i alle akvarierne, men også på de rigtig æg, der kommer fra de mange fisk. Som Kattegatcentret selv beskriver det:

»Få en masse viden om havets ÆGte påskeæg. Hav-ÆGsperten fortæller om havets mange forskellige slags æg – vidste du, at der findes et skrueformet hajæg?«

Kattegatcentret har åbent hver dag i påsken fra 10-17.

Jyllands Park Zoo

Vi bliver i dyrenes verden, hvor VisitDanmark foreslår et besøg i Jyllands Park Zoo, der ligger ved Haunstrup nær Herning. Parken er over 50 år gammel, og her er der både et tivoli og en masse spændende og skønne dyr. Blandt andet giraffer, zebraer, oddere, dådyr, påfugle, præriehunde og søløver. Flere af dyrene kan man få lov at røre ved.

Børnene kan frit løbe rundt og hilse på mange af dyrene og lege på de gode legepladser. Der er mulighed for en ridetur og en tur rundt i parken med det fine tog.

Hunde er velkomne. Læs mere på jyllandsparkzoo.dk

I Jyllands Park Zoo kan man komme helt tæt på dyrene. Parken åbnede 10. april og har åbent hele påsken. Foto Jyllands Park Zoo

Klatreparken i Randers

Efter en god påskefrokost kan man godt trænge til at røre sig. Det er der god mulighed for i Klatreparken i Randers, hvor man kan komme højt til vejrs i trætoppene.

Der er seks forskellige baner i trætoppene – og medfølgende svævebaner. Ønsker man ekstra udfordring, så kan man få det i Tårnet. Men alle kan være med, fordi man starter på minibanerne, hvor man læser om sikkerhedssystemer, inden man slippes løs i trætoppene. Her er aktiviteter i en meters højde, og her kan mindre børn også være med.

Klatreparken ligger ved Fladbro nær Randers og er altså anbefalet af VisitDanmark.

Påske i Den Gamle By

Den Gamle By i Aarhus står klar i påsken og inviterer indenfor i deres tidsmaskine til tidligere tider. Nyd foråret i de hyggelige gader, hvor du møder tjenestefolk og gårdskarle – og besøg de historiske butikker, hvor der er pyntet op til påske.

I Renæssancegården er der mulighed for at prøve den gamle tradition med at male på hønseæg til påske, som stammer helt fra 1600-tallet. Du kan også lave garnkyllinger, klippe gækkebreve eller høre om påskens mange traditioner.

Den Gamle By byder på mange flere oplevelser. Læs mere på dengamleby.dk

I Den Gamle By er der pyntet op til påske overalt. Her hos kernefamilien fra 1974. Foto: Den Gamle By

Den genfundne Bro

Til sidst skal anbefales en påsketur til Den genfundne Bro. Broen blev bygget i 1899 og lod toge passere hen over Danmarks eneste flod – Gudenå.

Men den blev outdatet og lå gemt i 85 år i en stor jordvold. I 2014 blev den gravet frem igen og er i dag et meget populært udflugtsmål. Med rette, for den genfundne bro ikke bare ligger i smuk natur, den er i sig selv en kulturhistorisk perle. I dag har den planker og rækværk, så man kan gå hen over den.

Der er parkering tæt på broen på Vestbirkvej ved Brædstrup.