Indvielsen af nyt klubhus har givet dobbelt op på plads til IF alliancens godt 400 medlemmer, der har oplevet medlemstilgang.

AF KIAN JOHANSEN

Det bliver markant bedre forhold for fodbolden i Stevnstrup fremover.

For IF Alliancens fodboldafdeling indviede fredag før påske et lidt over 300 kvadratmeter stort klubhus, lige ved siden af det gamle fra 1969 på Stationsvej.

Dermed er antallet af omklædningsrum fordoblet fra tre til seks, der er kommet et dommeromklædningsrum og godt 150 kvadratmeter café med tilhørende køkken. Samtidig skal den tidligere cafe i det gamle klubhus ombygges til boldrum, så trænerne får bedre plads til deres trænings-udstyr.

Der var stor interesse fra blandt andre Stevnstrups borgere til indvielsen fredag aften før påske. Foto: Randers Kommune

Og det er stærkt påkrævet, mener man i Stevnstrup.

»Vi har oplevet en medlemstilvækst på over 33 procent på to år,« fortæller fodboldformand Simon Mikkelsen.

Og det på trods af coronaen, der i flere måneder af 2020 lukkede fodboldaktiviteterne helt ned. Men efter at man gjorde kontingentet gratis i efteråret 2020, lader det til at en del er fastholdt derefter.

»Vi har haft et stort pres på vores omklædningsrum, for ofte har der jo været to træninger og nogle gange kampe på samme tid, flere dage om ugen. Vi har succes med pigefodbold, og vi har tilgang i de mindre rækker – helt ned til U4-5 stykker. Nu håber vi at kunne tilbyde endnu flere sociale aktiviteter udover fodbolden i det nye klubhus,« forklarer formanden for IFA’s fodboldafdeling lettet og glad.

En ny rejse

»Det bliver en helt ny rejse for fodboldafdelingen i Stevnstrup. Det har været en lang og hård proces siden 2017, hvor vi til en byfest inviterede byrådspolitikerne ud til os. Her præsenterede vi ideen til det nye klubhus, og det har taget en del tid at skaffe penge nok, især med de stigende byggepriser. Men det lykkedes.«

Byggeprojektet har kostet tæt på fem millioner kroner at opføre. Randers Kommune har støttet med 3,2 millioner kroner, mens resten er finansieret ved hjælp af især lokale erhvervssponsorer, fonde og private donationer.

Et nyt klubhus i Stevnstrup står klar. Med tre omklædningsrum, dommeromklædning, samt køkken og café har IF Alliancen mere end fordoblet klubbens areal. Illustration

Og selvom det til sidst kneb med midler til de små sidste inventar-mæssige forbedringer, så har også den del flasket sig.

»Vi har fået en sponsor af køkkenets inventar, og en anden har givet en skarp pris på skabe til det nye boldrum, så nu er vi godt mål med det nye klubhus.«

Det nye klubhus ligger ved siden af det gamle, som også er blevet renoveret. Med det nye klubhus er der også kommet faciliteter til handicappede, og alt er lyst og venligt.

»Det er en by i rivende udvikling, og IF Alliancen har længe haft behovet for at kunne tilbyde borgerne nogle tidssvarende rammer. Derfor er det også med stor glæde for mig og hele det politiske udvalg at se det nye klubhus,« har Louise Høeg, formand for Sundheds-, Idræts- og Kulturudvalget, tidligere sagt i en pressemeddelelse fra kommunen.