I den kommende sæson kan man opleve teater i anderledes rammer, når Randers Teater midlertidigt bliver hjemløse.

Skt. Mortens Kirke, Fussingø Slot, Østre Kapel, Helligåndshuset og Psykiatriens Hus.

I den kommende sæson inviterer Randers Teater publikum til at komme med ud af teatersalen og ind i nye scenekunstneriske formater. Randers Teater er også netop startet på en stor ombygning, der betyder, at en række forestillinger bliver præsenteret i forskellige sale rundt omkring i Randers.

”Ud af teatersalen” er den vending, der kendetegner den første halvdel af teatersæsonen 22/23 på Randers Teater. Teaterdirektør Peter Westphael fortæller:

»Vi starter den kommende sæson med at præsentere forestillinger i forskellige rammer uden for vores eget teater. Det gør vi, fordi vi netop er gået i gang med en større ombygning af Randers Teater, og i den forbindelse præsenterer vi også adskillige teateroplevelser, der er produceret til site-specific afvikling. Vi har flere gange udforsket, hvad scenekunsten kan i rammer, hvor de sociale koder, vi er vant til fra salen, ikke eksisterer. Det er en anden måde at bringe teatret ud til publikum, og det kan noget ganske særligt.«

Ud af teatersalen

Til november kan publikum opleve teater i Østre Kapel, når Randers Teater præsenterer “Når mørket falder på”, der er en co-produktion med det københavnske teater Teatergrad. Det er en true crime-forestilling, der går bag om nogle af Danmarks grummeste forbrydelser.

I Randers spiller forestillingen 14 dage i Østre Kapel, mens den i København spiller 14 dage på Politimuseet.

I stedet for at fokusere på de makabre detaljer er omdrejningspunktet i forestillingen de forskellige mekanismer, der går forud for en forbrydelse. Gennem forskellige synsvinkler på de samme forbrydelser oplever vi, hvad det betyder, når mørket falder på i det menneskelige sind.

Mennesket og det mangfoldige levede liv er i centrum for mange af de forestillinger, der spiller på andre lokationer i den kommende teatersæson.

Audiowalk om forfattere

Starten går ved Skt. Mortens Kirke, når audiowalken “Hemmeligheden om Randers” af Randers Bibliotek i samarbejde med Randers Kommune og Randers Teater giver os et indblik i tre randrusianske forfatteres liv, Michaëlis, Pontoppidan og Blicher.

En ”usynlig teaterforestilling”, indtalt af blandt andre Bodil Jørgensen. Stjernevandring af Myrkr, der foregår i skoven ved Fussingø Slot, får os til at reflektere over menneskets rolle i universet og historien. Med “En anderledes teaterkoncert” af Teater V i Helligåndshuset møder vi gennem musikken en række elskværdige, særegne eksistenser, ligesom teateret i Psykiatriens Hus præsenterer forestillingen “Livets små mirakler” af Paolo Nina Teater og Limfjordsteatret, der hylder livets diversitet.

På grund af Randers Teaters ombygning vil en række forestillinger spille på kulturhuset Underværket i centrum af Randers. Her kan publikum glæde sig til at opleve Lydkompasset af Østerlyd, Asta af Teatergrad, Bolero Extended af Granhøj Dans, Drengen der aldrig var bange af DraumVerk, En lille smule ubehag af Teatret Svalegangen, Himmelsengen af Teatret Gruppe 38 og Et juleeventyr af Teatret Møllen.

Det bliver Arena Randers, der lægger scene til årets juleforestilling for hele familien, kæmpesuccesen “Juleevangeliet the musical”, der er komponeret og skrevet af Sigurd Barrett.

Tilbage på Randers Teater

I starten af 2023 kan Randers Teater igen åbne dørene for publikum på Mariagervej. I de nye rammer kan publikum opleve blandt andet Tandfeen af Teater Patrasket, Hvorfor mig af Teater V, Girls and boys af Aarhus Teater, Roaring twenties af Dansk Danseteater, De tre musketerer af Figaros og Den Ny Opera og Forårskoncert med Randers Teater Kor.

Billetterne til den kommende sæson kommer i salg den 23. april både på teatret og på nettet.

sra