Randers Fortællerne inviterer til en aften med historier i kolonihaveforeningen Venezuela.

Onsdag den 8. juni prøver Randers Fortællerne noget nyt, de besøger kolonihaven Venezuela, som mange randrusianere kender eller har hørt om.

Kolonihaveforeningen Venezuela ligger helt ned til Randers Fjord og er nærmest nabo til havnen og tæt på byens centrum. Selvom fjorden betyder meget for kolonien – af og til for meget – er det vigtigste naturligvis haverne, der skal plejes og passes og hygges i.

I enkelte haver er der endda et lille hønsehold, der skal holdes øje med. I haverne kan man nyde synet af store skibe, der langsomt glider forbi i baggrunden.

Østre Enghave blev anlagt i 1941, og i 1999 blev Venezuela officielt til Venezuela. Venezuela har i folkemunde altid heddet Venezuela. I dag er der 150 haver. Haverne er i gennemsnit cirka 400 kvadratmeter.

Husene er ikke længere sammenflikket af alskens genbrugsmaterialer, men minder snarere om små huse med isolering, badeværelse, fuldt udstyret køkken, varmt vand i hanerne, TV, computer og så videre.

Haverne er gået fra at være overvejende nyttehaver til at blive prydhaver. Nogle er endda blot anlagt med en stor græsplæne med et par buske og træer hist og pist. En stor del af haverne har dog både pryd- og nyttehave.

Hyggelige historier

Randers Fortællerne vil fortælle spændende, sjove og hyggelige historier i disse idylliske og smukke omgivelser. Historierne er af forskellige oprindelse og har ikke direkte noget at gøre med Venezuela.

Aftenen starter bag kiosken, hvor Randers Fortællerne fortæller om det udenlandske klingende navn. Herefter deles publikum op og går stille og roligt til fire meget forskellige haver.

Fortællerne er Aase Klith, Bjarne Jensen, Lisbeth Østergaard og Lisbeth Nielsen. Efter at have lyttet til fire spændende fortællinger og besøgt fire forskellige haver sluttes aftenen af i fællesområdet bag kiosken til kaffe og kage.

Billetter kan købes på yourticket.dk. I tilfælde af voldsom regn, rykker arrangementet ind bag kiosken i tørvejr.