Alle børn mellem 2 og 10 år er inviteret til Centimeter Maraton løb på hele 42.195 centimeter, eller 422 meters løb. Rasmus Klump står klar på Rådhustorvet 2. juli.

KIAN JOHANSEN

Din Avis og Børneulykkesfonden donerer overskuddet fra Centimeter Maraton til Legeheltene på Randers Sygehus og sørger samtidig for masser af liv og hygge på Rådhustorvet lørdag 2. juli.

Børnene inddeles i to grupper: ”Pildskadderne” og ”Gøjerne”. Pildskadderne er de mindste børn, hvor far eller mor må løbe med. Gøjerne er de større børn, som godt kan løbe hele distancen selv.

Når børnene har gennemført deres Centimeter Maraton er der selvfølgelig guldmedaljer med Rasmus Klump og diplomer til alle børnene.

Der er også en goodiebag til de seje maratonløbere. På Rådhustorvet vil Rasmus Klump stå klar til, at børnene kan få et billede sammen med ham.

Centimeter Maraton

Finder sted lørdag 2. juli klokken 9.30 med start og mål fra Rådhustorvet.

Alle tilmeldte børn får en løbspose, refleksmedalje, diplom og enten en trafiksikker refleksvest med Rasmus Klump på eller en Rasmus Klump T-shirt.

Centimeter Maraton er opdelt i to kategorier af løbere: Pildskadderne, er dem, der løber i selskab med en voksen, og Gøjerne, som er de løbere, der kan klare turen på egen hånd i selskab med alle de andre børn.

Prisen pr. barn er hhv. 125 kr. (refleksvest) og 145 kr. (t-shirt), som går til Børneulykkesfondens skadesforebyggende arbejde. Tilmelding via Safeticket

Læs mere om Rasmus Klump og løbet på centimetermaraton.dk

Liv i byen

Din Avis fik muligheden for at skaffe løbet til Randers og slog til.

Handl lokalt kan jo også forstås på en lidt anden måde, nemlig at man selv arrangerer lokale tiltag i ens eget lokalområde. Tager ansvar for ens by.

»Vi er med til at arrangere løbet af flere årsager. Dels vil vi gerne støtte et godt lokalt projekt og Børneulykkesfonden. Og så vil vi gerne være med til at skabe endnu mere liv i Randers. Vi håber selvfølgelig også, at løbet og de mange fremmødte vil betyde, at de besøger butikkerne,« lyder det fra Lene Søstrøm, der er salgschef på Din Avis.

»Med mere liv i midtbyen sørger vi alle sammen for en velfungerende by, med masser af forskellige tilbud og muligheder. Og så kan vi jo også udnytte de flotte middelaldergader omkring Rådhustorvet, på en anden måde end normalt,« lyder det.

Flere skal bevæge sig

De fleste børn kan godt lide at bevæge sig. Alligevel er det kun et mindretal af danske børn, der opfylder Sundhedsstyrelsens anbefalinger om fysisk aktivitet. Det vil Børneulykkesfonden gøre noget ved. Derfor har de etableret Centimeter Maraton, der afholdes i flere byer i Danmark.

Børneulykkesfonden bruger blandt andet Centimeter Maraton til at få flere børn ud at motionere og sætte fokus på leg – uden en skærm.

»I Børneulykkesfonden arbejder vi for at få leg og bevægelse ind i børnenes hverdag. I en digital tidsalder er der mere end nogensinde brug for, at vi husker at komme ud og få rørt os, og det skal helst ikke være en sur pligt. Initiativer som Centimeter Maraton styrker både den aktive livsstil, samtidig med at man har det rigtig sjovt,« fortæller Henriette Madsen, generalsekretær hos Børneulykkesfonden.