Det har været længe undervejs, men nu sker det endelig. Efter sommerferien åbner Arena Randes med et spritnyt gulv i den nyeste hal.

AF CECILIE BISGAARD

Torsdag formiddag gik der en håndfuld håndværkere rundt med en stor, sort slange bag tribunerne i Arena Randers’ nyeste hal.

Ud af slangen vælter der grå beton, der skal ligge i et lag på 25 millimeter. Så når det nemlig kanten af det grønne halgulv, som det støder op til. Før var der halgulv i hele området, men nu skal der være betongulv i de såkaldte publikumsgange bag tribunerne.

Det går stærkt, og håndværkerne er færdige i løbet af få timer. Og snart er hele hallen klar til at blive taget i brug – igen.

Sådan så det nye halgulv ud, kort efter de var blevet lagt. Foto: TopSport

Hallen stod færdig i marts 2020, men dengang viste det sig, at der var nogle store buler i halgulvet, og man var derfor nødt til at få det lagt om. Den proces er nu ved at være slut, og Arena Randers’ direktør Morten Arnesen lover, at hallen bliver klar til sæsonstarten efter sommerferien.

»Vi har en handicap-festival og et pensionistbord i festugen, som vi skal have afviklet, inden vi runder helt af. Der er nogle lister og detaljer, der skal på plads, inden vi siger, at vi er helt færdige. Men hallen er funktionel fra uge 31,« siger han.

Arbejdet med udskiftningen af gulvet startede 20. juni.

Lille forskel på gulvet

Det er TopSport Danmark fra Hadsten, der har stået for udskiftningen af selve det grønne halgulv. Salgschef Lars Poulsen fortæller, at virksomheden kom med forskellige løsninger, og så var det Arena Randers og Max Bögl, der sammen fandt frem til den nuværende løsning. Max Bögl er den totalentreprenør, der har stået for opførslen af den nye hal 1.

»Sportsgulvet er næsten det samme som det tidligere men med den lille forskel, at det stødabsorberende materiale er integreret i underlaget. Der kommer meget pres på gulvet fra tribunerne, så vi har gjort det på den måde, for at tribunerne ikke ødelægger gulvet. Ved den gamle løsning havde man skum liggende, men man er mere home safe, når stødabsorberingen ligger i underkonstruktionen,« fortæller Lars Poulsen.

I et af “teknik-hullerne” kan man få et kig under gulvet. Foto: Cecilie Bisgaard

Salgschefen fortæller, at det stødabsorberende materiale består af en krydsfinerplade med nogle gummidutter på undersiden. Når tribunen trykker ned på pladen, så hviler gummidutterne i udfræsninger i pladen.

»Det er gulv, der er udviklet specielt til multihaller,« siger han.

Glæder os vanvittigt

I skrivende stund mangler endnu et lag beton, som skal tørre, og så skal der streger og lak på halgulvet, før hal 1 endelig kan tage i brug igen. Betonen kommer på i starten af denne uge, og stregerne kommer hurtigst muligt. På grund af sommerferien kan gulvet først blive lakeret i uge 31. Men derefter skulle alt være på plads.

»Vi glæder os vanvittigt til at få et funktionelt gulv. Og vi glæder os til at indvie det med en landskamp,« siger Morten Arnesen.

1. oktober skal det kvindelige håndboldlandshold spille kamp mod Schweiz i Golden League på Arena Randers’ nye halgulv.

Nylig vandskade

Udskiftningen af gulvet har ikke gledet gnidningsfrit alt sammen.

I starten af juli betød et skybrud nemlig, at flere kloakdæksler sprang op, og der kom vand på en del af banen.

»Jeg tror, vi var nødt til at pille omkring 100 kvadratmeter gulv op. Så i stedet for at gøre det færdigt, så måtte vi gøre det om. Det forsinkede os et par dage, men den tid har vi hentet ind igen. Så tidsplanen har ikke rykket sig,« siger salgschef ved TopSport, Lars Poulsen.

Sådan så hallen ud under renoveringen af gulvet. Foto: TopSport
Foto: TopSport
Foto: TopSport
Foto: TopSport
Her skal fadøllet flyde, når der skal stilles barer op på halgulvet. Foto: Cecilie Bisgaard
Sådan ser halgulvet ud nu. Senest i uge 31 kommer der streger og lak på. Foto: Cecilie Bisgaard