Fredag 12. august indtager Søs Fenger scenen på Rådhustorvet til årets gratis åbningskoncert.

»Musikken, festen og fællesskabet er for alvor tilbage ved dette års festuge. Uanset din alder og musiksmag finder du helt sikkert en begivenhed, der passer til dig. Efter et par år, hvor festugen var påvirket af corona-pandemien er Jazz- og Folkteltet i Dytmærsken tilbage. Det samme er gadefesten med den elektroniske musik og den folkelige åbningskoncert på Rådhustorvet med gratis adgang,« fortæller festugechef Mette Bertelsen.

Åbningskoncerten fredag den 12. august bliver med en palette af aktualitet, nostalgi og vellyd, når Søs Fenger byder publikum velkommen til Randers Festuge.

Søs Fenger startede sin karriere ved at indtage vokalrollen i bandet News for 40 år siden. Efterfølgende har hun som solist bevæget sig sikkert rundt i genrer som pop, rock, jazz, viser og disco.

På åbningsdagen vil der også være masser af liv og spændende aktiviteter i byens middelaldergader, hvor alle butikker i midtbyen holder åben til kokken 20.

Den store gadefest

For fjerde gang ved Randers Festuge samler den kendte DJ-duo TooManyLeftHands sine venner og skaber en gedigen pop-up gadefest.

Med sig til Gadefest har duoen en specialbygget scene med mange pyro-effekter, konfettikanoner og en lang række kendte elektroniske toner.

På Amfiscenen ved musik- og teaterhuset Værket vil der i løbet af festugen være flere forskellige events og koncerter. Amfiscene-programmmet åbner fredag den 12. august med to kendte trubadurer og spillemænd i form af Poul Krebs og Lars Lilholt.

Fest hos Tante Olga

Zididada er bandet, der introducerede Evig Sol til det danske koncertpublikum. De har turneret land og rige rundt med hits som blandt andet ’Please ya Lisa’, ’Walking on Water’ og ’Princess’.

Efter mere end 20 år på scenen har Zididada ikke alene formået at holde fast i sit publikum fra slutningen af 1990érne. Nye generationer er gået ombord i den evige danske sommer. Det bliver derfor helt sikker en fest når Zididada indtager udendørs scenen ved Tante Olga torsdag den 18. august.

Men allerede fra festugens start vil der være gang i den hos ”tanten”, når bandet Kings Of Rock, giver en hyldest til rockbands som AC/DC, Guns’N’Roses, U2, Bon Jovi og D-A-D.

I det hele taget har Tante Olga skabt et stærkt program i løbet af festugen med mange forskellige tribute bands. Og søndag den 14. august er Olga stedet for alle fans af blues musik, når tre stærke bands af international karakter besøger festugen under titlen; Sunday Blues.

Randers Festuge 2022 afholdes i dagene 12.-20. august, og årets festugeprogram bliver løbende offentliggjort på www.randersfestuge.dk