Lige nu venter man spændt på, om det ene fyr kan reddes.

AF CECILIE BISGAARD

Man kan sammenligne det med et fly, siger Morten Arnesen, der er direktør for Randers Idrætshaller, som blandt andet tæller Dronningborg Hallen.

»Vi har fire motorer. Lige nu er det ene stået af, og vi venter svar på, om nummer to kan reddes. Vi kan godt flyve med to motorer. Det kan lade sig gøre, men det er ikke optimalt. Sætter nummer tre ud, så kan vi ikke flyve mere,« fortæller han.

Motorerne er i denne sammenhæng gasfyr. Dronningborg Hallen har fire gasfyr, men det ene er gået i stykker, og et andet har det ikke så godt. Faktisk ved man i skrivende stund ikke, om det kan reddes. Teknikeren, der har besigtiget fyret, er endnu ikke kommet med sin dom, men den skulle gerne falde i løbet af denne uge.

Omklædningsrum lukket

Man har allerede valgt at lukke for varmen til omkring halvdelen af hallens omklædningsrum.

»Vi har slukket på grund af vores udfordringer med gasfyrene, men også for at spare og minimere vores brug af energi. Vi har selvfølgelig også sænket temperaturen i alle vores haller. Grunden til, at vi holder fast i kun at varme den ene længe omklædningsrum op, er, at det lige akkurat matcher vores behov,,« siger Morten Arnesen.

Hallen kan stadig opretholde sin normale aktivitet på trods af to defekte fyr, fordi de fire fyr normalt hjælper hinanden på skift.

»Når der kun er to, skal de yde væsentligt mere hele tiden. De skal køre hyppigere, og det belaster dem hårdere og slider dem mere. Og så bruger det mere energi,« siger han.

Så selvom gasfyr-situationen for nuværende ikke har betydning for Dronningborg Hallens hverdagsaktiviteter eller det hoppeland, der kommer i efterårsferien, så krydser direktøren fingre for, at planen om at få fjernvarme til den hårdt prøvet hal kommer til at skride problemfrit fremad. Du kan læse mere om den historie her.

»Situationen er ikke optimal, og derfor er det ekstra glædeligt, at der er fremdrift på fjernvarme-projektet,« siger han.