Traditionen tro inviterer naturcenteret børn og deres familier til hygge ved bålet og mange spændende naturoplevelser i ferien.

Randers Naturcenter har planlagt spændende aktiviteter i efterårsferien, blandt andet en fortryllende lørdag som optakt til halloween.

Lørdag 15. oktober kan du brygge en eliksir, snitte en tryllestav, lave din helt egen racerkost og besøge den forbudte skov, hvor man aldrig helt ved, hvad der gemmer sig i skyggerne.

Til middag rører Dumbledores yngre og knap så langskæggede bror op i den store bålkedel og serverer blævreormssuppe med tørrede salamanderskæl. Skal du have stillet sulten og tørsten inden da, kan du besøge storsalen, hvor de gæve hekse har hentet godter og søde sager hjem fra kandisbaronen.

Fra mandag 17. oktober til og med torsdag 20. oktober er der naturhistorisk efterårshygge på Randers Naturcenter. Her kan du mærke efterårsstemningen med årstidsinspireret mad over bål.

Brug din kreativitet i værkstedet med ting, som du selv samler i naturen, eller tag med heksen for at samle urter til en lun løvfalds-te. Heksene fortæller også historier om naturens fascinerende liv, som en del af stemningen rundt om bålet.

Tag også tilbage i tiden på det store tidsrejseløb, der byder på oplevelser i områdets bynære natur ved Gudenåen. Bliv blandt andet klogere på historien om Vorup Enge, fortidsmennesket og store historiske begivenheder.

Arrangementerne er en del af BørneKultur Ugen, der i perioden 15. til 23. oktober byder på mere end 50 forskellige arrangementer til børn og deres familier i efterårsferien. BørneKultur Ugen er arrangeret af Kulturelt Samvirke med støtte fra Randers Kommune, Værket, Radio ABC, Nordisk Film Biografer Randers, FOA, BUPL Østjylland og Arbejdernes Landsbank.

Programmet kan findes på www.detsker.dk.

sra