I sommerferien kan man på naturcentret lånet en Tidsrejsetaske, der indeholder seks forslag til korte naturture.

I skolernes sommerferie kan man kigge forbi Randers Naturcenter og låne en Tidsrejsetaske. I tasken er der seks forslag til korte naturture rundt om i Randers Kommune – en for hver tidsperiode. Der vil til hver af turene være en introduktion til perioden og en lille opgave, man frit kan vælge at løse. Det fremgår af en pressemeddelelse.

En turrygsæk kan lånes i 14 dage. De udvalgte lokaliteter, man finder i tasken, er blot nogle få af Tidsrejsens lokaliteter. Der er 50 i alt, og man kan besøge dem alle. Der er også en stor udstilling i Randers Regnskov, en udstilling på Museum Østjylland og en hjemmeside, hvor man kan lære meget mere om Tidsrejsen.

Tidsrejsen er et projekt, der er skabt i samarbejde mellem Randers Regnskov, Museum Østjylland og Randers Kommune. Det handler om den danske natur, geologi og kultur i seks forskellige tidsperioder.

Perioderne er:

Landets fødsel. For 23 millioner år siden, da kæmpehajen megalodon svømmede rundt der, hvor Danmark ligger i dag.
Før isen kom. For cirka 130.000-115.000 år siden – inden den sidste istid – da elefanter og løver levede på sletterne i landet.
Istiden. Den sidste istid der strakte sig fra 115.000 år siden til for 15.000 år siden, hvor kæmpe ismasser tromlede hen over landet og fik det til at se ud, som det gør nu.
Forhistorisk tid. Fra 15.000 år siden og frem til år 1050, hvor romerne fik vikingerne til at skiftede fra ase-tro til kristendom, og Danmark fik sin første konge.
Historisk tid. Fra vikingerne til nu. Den tid vi kender allermest til. Her blev Randers bygget, og pramdragerne stagede sig afsted på Gudenåen.
Fremtiden. Tiden, der kommer. Ved vi noget allerede nu? Og kan vi påvirke den?

gs