Den selvejende institution Glentevej er blevet idrætscertficeret. Alle børnene fra vuggestue til fritidshjem arbejder med idræt og bevægelse.

Det var ønsket om en større sammenhængskraft med samarbejdspartneren Nørrevangsskolen, der fik den selvejende institution Glentevej til at gå efter at blive idrætscertificeret, fortæller leder af Glentevej, Kasper Bugge Hansen.

»Vi synes, at vi manglede et fritidstilbud/dagtilbud, der kunne komplimentere Nørrevangsskolen, som er en idrætsskole,« siger han.

Han talte derfor med DIF/VIA om, hvilke muligheder der var for at blive certificeret i den retning. De havde ikke tidligere certificeret en institution som Glentevej, men de var med på idéen.

Alt personale har gennemført et kursus i idræt og bevægelsespædagogik over tre weekender. Kurset har givet dem redskaber til at strukturere, facilitere og evaluere idrætspædagogiske aktiviteter og bevægelseslege.

»Det har i den grad givet noget fælles til personalegruppen, da vi nu alle arbejder ud fra en fælles pædagogisk platform,« siger Kasper Bugge Hansen.

Desuden har Glentevej indrettet både indendørs lokaler og udendørs områder, så bevægelse og idræt er nemt tilgængelige.

Certificeringen betyder, at alle børn fra vuggestue og børnehave til fritidshjem arbejder med bevægelse og idræt. Institutionen er certificeret de næste tre år.

»Vi glæder os til at blive dygtigere og klogere på, hvilke muligheder den nye certificering bringer til sammenhængskraften, institutionens børn, forældre og personale,« slutter Kasper Bugge Hansen.

sra