Rapport fremhæver, at der er et overordentligt trygt og godt arbejds- og læringsmiljø i Medicinsk Afdeling på Regionshospitalet Randers.

Med 45 uddannelseslæger ad gangen fordelt på hele 11 forskellige specialer løfter Medicinsk Afdeling på Regionshospitalet Randers en stor og vigtig opgave med at uddanne fremtidens medicinske læger. Derfor er det også en meget stolt cheflæge, der netop har modtaget konklusionen fra Sundhedsstyrelsens inspektorer, der har kigget afdelingens uddannelsesforhold efter i sømmene.

»Vi tager vores uddannelsesansvar meget alvorligt, for vi vil gerne give vores fremtidige kollegaer en rigtig god uddannelse og gøre dem til dygtige læger. Et godt uddannelsesforløb er ikke noget, vi kan gøre engang imellem, det kræver noget af hele afdelingen hver dag, og derfor er jeg meget glad for den anerkendelse vores uddannelsesprogram har fået fra inspektorerne,« siger cheflæge Pernille Sarto i en pressemeddelelse.

Trygt læringsmiljø

Cheflægen hæfter sig især ved, at inspektorerne i rapporten fremhæver, at ”der er et overordentligt trygt og godt arbejds- og læringsmiljø i afdelingen understøttet af ledelsen, uddannelsesteamet, speciallæger, uddannelseslæger og andre faggrupper”.

»Det gode arbejdsmiljø er noget af det vigtigste for mig; at medarbejderne føler sig trygge og hørt, for det er hele forudsætningen for, at vi både kan være gode kollegaer og behandlere, der kan tilbyde god patientbehandling, forskning af høj kvalitet og en god uddannelse,« lyder det fra Pernille Sarto.

Den holdning deler Bjarke Bruun, der, sammen med Jens Bak, udgør temaet på to uddannelsesansvarlige ledende overlæger på afdelingen.

»Vi arbejder meget målrettet med at skabe en kultur, hvor vi er åbne og ærlige over for hinanden, og hvor alle føler sig trygge ved at sige noget i større forsamlinger eller komme med forslag til noget, der måske kan gøres anderledes. Og det er ikke kun uddannelseslægerne, der får feedback, det gør vores speciallæger også, så de kan blive endnu dygtigere vejledere,« siger han.

Et godt ry

Ifølge afdelingens to uddannelseskoordinerende yngre læger, Julie Kjerulff og Jakob Vaarst, er kulturen og den korte afstand til ledelsen en væsentlig årsag til, at afdelingen har så godt et ry blandt de uddannelsessøgende læger.

»Det er meget eftertragtet for yngre læger at komme til Randers, og det må jo være udtryk for, at det er et godt sted at være. Her prioriterer man virkelig uddannelse, og standarden er høj, hvilket betyder, at man som uddannelseslæge også har lyst til hele tiden at gøre sig umage for at blive dygtigere,« lyder det fra Julie Kjerulff.

»God uddannelse er altid godt givet ud, og som uddannelseslæge på et regionshospital som vores ser man det hele og får derfor en meget bred viden og indsigt med sig. Så uanset om lægerne vender tilbage til vores afdeling, eller om de ender på en anden afdeling, i en kommune eller i almen praksis, så har vi været med til at sikre dem et rigtigt godt udgangspunkt,« lyder det fra Pernille Sarto.

gs