Kurt Kristensen, mangeårig politiker, hjemmeværnsmand og varmemester ved Gjerlev Varmeværk, er død.

Venstremanden sad i byrådet i den tidligere Nørhald Kommune. Her var han i lange perioder både viceborgmester og formand for Teknisk Udvalg. Han var tidligere varmemester ved Gjerlev Varmeværk i en årrække, Red.)

Af Christina Skou Pojezny, Oberstløjtnant, chef for Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland

Et kendt og mangeårigt medlem af Hjemmeværnet, Kurt Kristensen, er pludselig gået bort.

Lørdag 23. september afgik kaptajn og kompagnichef for Hjemmeværnskompagni Favrskov, Kurt Kristensen, ved døden. Han blev 70 år. Kurt, der privat boede i Gjerlev, var en ægte ildsjæl, der brændte for Hjemmeværnet, og han har været et særdeles aktiv og trofast medlem i mere end 50 år.

Hans lange karriere i Hjemmeværnet har også bragt ham vidt omkring både internt i distriktet såvel som ved Marinehjemmeværnet og Flyverhjemmeværnet.

De sidste fem år har Kurt været kompagnichef for Hjemmeværnskompagni Favrskov. En opgave han var 100 procent dedikeret til, og hvor han konstant forsøgte at optimere vilkårene for hans soldater og kompagniet.

Det er Kurts fortjeneste, at kompagniet i dag fremstår robust og indsatsparat. Troværdighed, viljestyrke og fællesskab er kompagniets motto, og det levede Kurt op til hver eneste dag.

Kompagniet har mistet sit fyrtårn, men hans ånd vil for altid leve videre i kompagni Favrskov.

Ære være Kurts minde.