En del busser kører ikke. Mindre veje ryddes først senere og skraldespande tømmes – hvis de kan. Kommunen håber på normale tilstande på mandag. Unødig kørsel frarådes.

Det bliver ikke en helt almindelig fredag her i Kong Vinters greb.

Østjyllands Politi fraråder stadig unødig kørsel. Det kan for eksempel være en indkøbstur, et besøg hos et familiemedlem eller hen til fodboldtræningen. Den opfordring fortsætter med en beslutning meldt ud fredag klokken 9.22.

TJEK STATUS PÅ VEJDIREKTORATETS SIDE

Fra Politirapporten: Torsdag kl. 19.46 var det sydgående spor på E45 spærret i en periode, da fire lastbiler var havareret på grund af føret. De sidste lastbiler var fjernet fra stedet og alle veje genåbnede kl. 21.59.

Fredag morgen meldes der om endnu et uheld på E45, der skaber kø mellem Randers og Aarhus. LÆS ARTIKLEN HER

SEND SNEBILLEDER

Sne i store mængder skaber sjældne oplevelser. Send dit sjældne snebillede til os på din Avis på: randers@dinavis.dk

Vi udlodder 4 teaterbilletter til Randers Teater. Stykket hedder Tilfældigvis Forbi og der er pladser 20-22- marts.

Hold øje med busserne

Det kan også være en udfordring med busserne i Randers-området.

“Regional og lokalbusser kører i det omfang, det er muligt, men der er mange aflyste afgange, og der er også ruter, hvor der slet ikke køres. De busser, der kører, vil forsøge at følge de normale ruter og køreplaner, men der kan være ruteændringer og store forsinkelser,” skriver Midttrafik på sin hjemmeside.

SE TRAFIKINFO OM BUSSER HER

Vejene bliver ryddet – men langsomt

Vejene er ved at bliver ryddet i bund i Randers Kommune.

“De store indfaldsveje (klasse 1 veje) er farbare både i og uden for Randers by. Vejene er dog glatte mange steder, og vi nærmer os temperaturer, hvor saltet har begrænset effekt, så kør med forsigtighed. Det samme gælder de større veje i Randers by (klasse 2).

På landet er der lidt større forskelle på fremkommeligheden på klasse 2 og på de mindre klasse 3 og 4-veje. Mange steder er vejene farbare, men vi kæmper stadig med fremkommeligheden og rydder sne med gummigeder enkelte steder. Desuden er mange veje meget glatte,” skriver Randers Kommune.

“På stier er udfordringen, at meget af sneen fra vejene er skubbet derop, og det har de små maskiner svært ved at håndtere. Derfor kommer det til at tage noget tid, før alle strækninger er farbare, da vi må rydde nogle steder med gummigeder. Der bliver også saltet og ryddet sne omkring kommunale bygninger. Her har prioriteringen været at forsøge at holde områder omkring ældrecentre og sociale institutioner ryddet.”

HER ER KOMMUNENS STATUS

Skraldespande tømmes – måske

“Skraldebilerne ser situationen an fredag. Skulle du have tømt din affaldsbeholder, og er den fyldt, kan du stille en ekstra sæk med affald eller genbrug ved siden af. Så bliver den taget med næste gang skraldebilen kommer forbi efter planen,” skriver Randers Kommune.

Opdateret klokken 9.25. Skraldebilerne kører igen fredag.

TJEK STATUS FOR TØMNING HER

Skoler og børnepasning

Alle forældre kan følge deres barns muligheder for at komme i skole – eller daginstitution – på Aula.

“Alle daginstitutioner (på nær Fussingø Naturbørnehave og Naturbussen, som fortsat har fælles pasning i Hørhaven), folkeskoler og fritidshjem åbner til normal drift fredag morgen. Dagplejen holder i udgangspunktet åbent alle steder, da pasning foregår i dagplejernes private hjem,” lyder det.