Mand anholdt tæt på grænsen mistænkt for omfattende campingvognstyverier til over en million kroner
.

Søndag aften greb politiet fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) i Padborg ind og anholdt en 42-årig mand lige inden han nåede grænsen. Han er mistænkt for at stå bag tyverier af ni campingvogne, hvor det samlede udbytte overstiger en million kroner pr campingvogn.

Manden blev mandag eftermiddag (11. marts) fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Herning, hvor han blev varetægtsfængslet i fire uger.

Anholdelsen fandt sted efter en længere efterforskning, hvor politiet havde fulgt spor, der pegede mod den 42-årige i forbindelse med ni separate tyverier af campingvogne. Disse forhold strækker sig tilbage til oktober 2022.

Ved anholdelsen havde manden en campingvogn bag på bilen. Den var kort forinden meldt stjålet fra en forhandler i Randers. Det styrker mistanken om, at han var på vej ud af landet med det stjålne gods.

Operationen var et led i en målrettet indsats fra Den Mobile Tyverigruppe (MTG) ved Midt- og Vestjyllands Politi, der har specialiseret sig i efterforskning af tyverier, herunder af campingvogne.

Til trods for den alvorlige sigtelse, afviste den 42-årige alle anklager under grundlovsforhøret, hvor dommeren valgte at lukke dørene for offentligheden af hensyn til efterforskningen.

UKA Vest spiller en central rolle i bekæmpelsen af grænseoverskridende kriminalitet og arbejder tæt sammen med tyske politi- og toldmyndigheder for at monitorere og forhindre kriminalitet i grænseområdet. Dette inkluderer opsporing af kriminelle netværk, der bevæger sig på tværs af grænserne.