Frivilliginitiativet 2024 har fundet årets vindere og uddelt penge fra Randerskalenderen.

Det blev Foreningen for den sociale hundelegeplads Randers, der løb med førstepladsen, da vinderne af Frivilliginitiativet 2024 blev kåret 8. april på Café Gaia Papaya.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Frivilligværket, der står bag Frivilliginitiativet.

Foreningen for den sociale hundelegeplads Randers er en nystartet forening. De vandt 12.000 kroner fra Frivilliginitiativet 2024, og de vil forskønne indhegningen til hunde på Toldbodgade.

De ønsker at etablere et sted, hvor socialt samvær er i hovedsædet, og hvor man kan mødes på tværs af sociale lag. Alle skal have mulighed for at komme til forskellige aktiviteter nede på hundelegepladsen, både med og uden hund.

»Der var så mange fede initiativer at stemme på, så vi er utroligt ydmyge og taknemmelige over al den støtte og opbakning, vi har fået til vores projekt. Forhåbentlig er det her første spadestik til etableringen af et naturskønt socialt værested, som dyrker fællesskabet i frivillighedens navn – også foreningerne imellem, for alle gør en fantastisk forskel,« siger Amalie Lykke Sørensen, der er formand for Foreningen for den sociale hundelegeplads Randers, i pressemeddelelsen.

Alle i Randers har haft mulighed for at stemme på deres favoritforeninger. Det endelige resultat er delvis blevet afgjort af de 2.100 borgere, der stemte. Foreningen for den sociale hundelegeplads Randers fik 19,3 procent af stemmerne.

På andenpladsen kom Venligboerne Randers, der fik 16,15 procent af stemmerne og vandt 10.000 kroner.

Café Rusfri, Hjerneskadeforeningen og LAP – Landsforeningen af nuværende og tidligere psykiatribrugere kom på henholdsvis tredje-, fjerde- og femtepladsen.

Midlerne til Frivilliginitiativet 2024 blev doneret af Randerskalenderen.

sra