Det skal være slut med at være brødflov i Langå. For nu åbner en ny bager på Bredgade. Bagerparret Pernille Jespersen, 28 år, og Bjarne Vilsgaard, 27 år, åbner brødudsalg i den tidligere kiosk på Bredgade torsdag den 29. juni

”Vi drømmer om at blive den lokale bager i Langå, som alle køber deres brød hos,” fortæller Pernille Jespersen. ”Og der er jo også et stort opland, så vi ser store muligheder her.”

Det unge bagerpar ejer i forvejen bagerbutikken på Løgstørvej i Vorup, som de har drevet siden 2010. Begge er udlærte bagere og har dermed fagligheden i orden. Det bliver i første omgang bageriet på Løgstørvej, der skal levere det friske brød til Langå.
”Vi har tit hørt, at Langå manglede en bagerbutik,” siger Bjarne Vilsgaard. ”Og nu fik vi pludselig et godt tilbud, og så slog vi til,” smiler han.

Fremdrift i Langå giver gode muligheder for bagerbutik
Bygningen, hvor den nye bagerbutik skal være, ejes af KEMPEL, som just nu er i fuld gang med at sætte den i stand, så der kan blive en flot forretning. Ved siden af butikken bliver der to lejligheder til almindelig udlejning.

”Vi brænder jo for Langå,” siger Martin Kempel, ”og da vi fik mulighed for at købe bygningen her, så vi os om efter nogen, der ville drive bagerforretning.”

Kempel-brødrene oplever allerede nu et rigtig godt samarbejde med Pernille og Bjarne. ”Og med det her projekt forsøger vi at bidrage til, at man kan drive en fornuftig forretning her,” fortæller Michael Kempel.

Alle partnerne i det nye samarbejde er fulde af optimisme. ”Der er jo sådan en fremdrift i Langå for tiden,” mener Michael Kempel. ”Så vi tror på, at det er et rigtig godt tidspunkt at åbne en bagerforretning.”

”Ja,” fortsætter Martin Kempel, ”Og så stod bygningen her jo også og så lidt træls ud. Som håndværker er det jo ikke noget, man bryder sig om at se. Så vi glæder os over at få mulighed for at forskønne bygningen. Det pynter jo også på hele gadebilledet.”

Åbner med et brag d. 29. juni
Det nye bagerpar ser meget frem til åbningen, som forventestorsdag d. 29. juni, hvor de lover masser af gode åbningstilbud. ”Vi åbner med et brag,” siger Pernille med et glimt i øjet.
”Ja,” fortsætter Bjarne begejstret, ”og vi sælger ikke kun brød og kager. Man skal også kunne købe en kop kaffe hos os. Derudover tænker vi på at lave frokostsandwich og nogle andre ting.”

Bagerparret bor i Randers. De er lige flyttet dertil fra Allingåbro for at komme tættere på deres forretning i Vorup. Pernille kommer oprindelig fra Djursland, og Bjarne er fra Mors. De har ingen børn. ”Men vi har en lille hund,” smiler Pernille.
Langås borgere har i flere år savnet en bagerbutik med frisk brød. Så mon ikke, der er opbakning til den nye bagerforretning, når den åbner?