Torsdag 17. august er der en helt særlig udstilling dels hos Cykelbørsen på Vestervold og dels i Sneglen – eller hundelorten om man vil. Dækslerne vises i originale eksemplarer og dels som foto og relief

Det er på baggrund af en forespørgsel fra Historisk Samfund at Claus Ørsted fra Cykelbørsen nu barsler med denne lidt unikke udstilling.

“Der er ikke grænser for hvad man kan udstille – nej. Alt hvad man synes fortjener at blive vist frem”, fortæller Claus Ørsted.

Han er kendt som manden der på sin helt karakteristiske og finurlige facon udstiller alt, hvad der kan betegnes som kunst i sit cykelværksted. Og nu handler det altså om kloakdæksler.

Med baggrund i Randers Jernstøberis 100 års bogudgivelse har Claus Ørsted fået kopieret og forstørret adskillige helt specielle kloakdæksler både fra Randers men og resten af Danmark – blandt andet fra Tivoli i København.

Der er fernisering på udstillingen torsdag 17. august kl. 15-18 og udstillingen kan ses cirka en måned.

“Eller så længe cykelsmeden gider at kigge på den”, som Claus Ørsted siger.

Han er blevet inspireret af den lokale maler Inge Rasmussen der for et par år siden søgte et motiv netop i kloakdæksler og henvendte sig til Claus Ørsted. Samlet med forespørgslen fra Historisk Samfund er det nu blevet til udstillingen Dæk-sel – en historie om brønddæksels forunderlige verden.

I Hundelorten vil der være udstillet 10 dæksler samt gnidebilleder af dæksler fra Randers som kunstneren Kent Sahl i øjeblikket ligger på knæ overalt for at mangfoldiggøre.