Med sine 24 år er Christian Lau gået ind i træningsbranchen fuldt ud. Han åbnede ved årsskiftet CrossKompagniet på den gamle kaserne og har i dag fuldt besat af hold hele ugen

Den tidligere mekaniker har trænet intensivt i syv år – han er uddannet personlig træner og vægtløftningstræner, noget han har beskæftiget sig med ved siden af mekanikeruddannelse og job. Sidste år blev han ansat i PULS 180, som forsøgte at åbne et center på Kasernen. Han skulle til lønforhandlinger men endte med at købe de andre ud og overtog stedet. I stedet for åbnede han et rent crossfit center.

“Men jeg må ikke kalde det crossfit – det er en del af et koncept. I stedet for kalder jeg det CrossKompagniet, fordi det er crosstræning, og fordi det ligger på kasernen”, fortæller Christian Lau.

Her er der plads til alle, fortæller han. Her træner kvinden på 62 og den unge fyr på 17 – alle kan være med, uanset om det er vægttab, livsstil eller konkurrencetræning, det handler om.

“Og du kan få lov til at træne for dig selv, hvis det er det, du har lyst til. Eller du kan vælge at træne med en af de andre heroppe. Der er plads til alle slags træninger. Og vi har et godt miljø. Her snakker alle med alle, og jeg tror faktisk, at alle ved, hvem hinanden er”, fortæller Christian Lau.

Christian begyndte at træne for at tabe sig. Dengang han var overvægtig, brød han sig ikke om at komme i fitnesscentrene.

“Jeg syntes, at alle kiggede på mig. Du skulle være en bestemt type for at komme sådanne steder, og jeg følte mig ikke hjemme. Derfor går jeg også meget op i, at det skal være et hjemligt miljø, som man kan træne i. Her er der meget rustikt, og jeg har forsøgt at bevare stemningen af råhed i de gamle stalde”, fortæller han.

Det bedste af det hele
Christian var i en kort tid ansat i FitnessWorld, men han kunne ikke finde sig i at have så faste rammer.

“For hvis du kommer med en idé, så skal den igennem både ledelse og bestyrelse, før den kan sættes i gang – hvis den kan. Her behøver jeg ikke spørge nogen – jeg bestemmer selv og kan sætte tingene i gang med det samme”, siger han.

Hos CrossKompagniet handler det om at få lov til at træne kroppen på den måde, den er skabt til. Derfor er crosstræning blevet så populært, mener Christian.

“Når du træner, bevæger du kroppen på en helt naturlig måde. Du sidder ikke bare i en maskine som i et fitnesscenter – hvor du bevæger dig som en robot. Her er det helt naturligt at bevæge sig ved for eksempel at løfte tunge ting”, fortæller han.

Hos CrossKompagniet er der forskellige hold hele ugen igennem, og man kan scanne sig ind i døren og træne, når man har lyst og tid. Og her er både åbne og lukkede hold. For eksempel kan mødre møde op med deres babyer kort tid efter, de har født og komme i form igen.

“Så kan de sætte sig her ud i sofaerne og amme, hvis der er behov for det. Det handler ikke om at se godt ud – det handler om dig selv og dit barn og om at komme i form”, siger han.

I alt er der mellem 28-30 hold om ugen i de tre sale på Dannevirkevej – herforuden er der omklædning og afslapningsmiljø, hvor mange tit tilbringer lige så meget tid som inde i salene.

Det er ikke fremmed for Christian Lau at starte op som selvstændig. Hans far er selvstændig opfinder, a la Krummerne, som han siger, og moderen er bogholder. Så der er ikke langt fra de gode råd og til at få klaret regnskaberne.

Hos CrossfitKampagniet trænes der i alle cross-discipliner samt det bedste fra styrketræning, Gammel olympisk vægtløftning og gymnastik.

“Det er en fin sammenblanding, der gør det bedste for din krop”, fortæller Christian.