Nu nærmer vinterferien sig og normalt ville Randers Kunstmuseum byde indenfor. Selvom det ikke er en mulighed i år, inviterer museet alligevel indenfor – dog med hjælp fra diverse skærme

 

Allerede 4. februar kl. 15 inviterer museumsdirektør Lise Jeppesen alle interesserede med på en digital omvisning. Maleren Poul Anker Bech skabte fra 2002 til 2004 hovedværket “Det tabte land”. Tre store malerier, der sætter fokus på det moderne menneskes længsel; længsel efter sol, efter mening, fællesskab og sammenhæng.

“I hans malerier forenes det velkendte, en genkendelig verden med surrealisme. De giver stof til eftertanke om det at være menneske og om fortid, nutid og fremtid”, siger museumsdirektør Lise Jeppesen, der vil introducerer “Det tabte land” og kunstneren Poul Anker Bech.

Omvisningen kommer til at foregå via Microsoft Teams torsdag 4. februar kl 15. Link til mødet kan findes på museets hjemmeside. Til dette arrangement kan du desuden mødes online med andre, der også deltager og deler interessen.

 

Papirbyen vokser frem

I vinterferien kan du og din familie være med til at bygge en by af hvidt papir og karton. Der skal klippes, skæres, bukkes og foldes huse, bygninger, træer, vegetation, transportmidler og meget mere som skal indgå i en stor by, der opstilles på Randers Kunstmuseum som del af en stor lys/skygge-installation. Alt hvad du skal bruge er hvidt papir eller tyndt karton i A4 eller A3 og en lille saks. På museets hjemmeside og facebookside vil en online vejledning til, hvordan sådanne objekter kan laves blive gjort tilgængelig i løbet af denne uge.

Du kan allerede gå i gang med at skabe nu, men fra 16.-19. februar står Randers Kunstmuseums Billedskolelærer og koordinator Lis Wuisman Jørgensen klar til at opbygge papir-byen på Randers Kunstmuseum med de bidrag museet modtager og i løbet af ugen vil installationen vokse og udvikle sig. Det er muligt at følge med i denne udvikling på museets facebookside, når Randers Kunstmuseum livestreamer fra opbygningen 16.-19. februar kl. 10-14.

 

Alle de bidrag (husk at skrive dine kontaktoplysninger på indersiden af objektet) kan indleveres i en flad konvolut mærket ”BYEN VOKSER – BILLEDSKOLEN” i postkassen tilhørende Randers Bibliotek, som findes på venstre side af døren ind til Kulturhuset eller sendes med brev til Randers Kunstmuseum, Stemannsgade 2, 2. sal, att.: Lis Wuisman Jørgensen.

 

Link til Randers Kunstmuseums hjemmeside:

https://www.randerskunstmuseum.dk/