Et forslag til en ny strategi for parkering i midtbyen indeholder en optimering af eksisterende parkeringspladser. På mødet 13. september besluttede byrådet at sende forslaget i offentlig høring

 

Som led i arbejdet med at styrke Randers Midtby, har byrådet tidligere besluttet, at der skal laves en parkeringsstrategi.

Forslaget til parkeringsstrategien bygger på en kortlægning af udnyttelsen af parkeringspladserne på en tilfældig hverdag og en tilfældig lørdag. Kortlægningen har vist, at selv på tidspunkter, hvor flest parkeringspladser er i brug, er der stadig mere end 500 ledige p-pladser i midtbyen.

 

På kort og lang sigt

Parkeringsstrategien indeholder initiativer, der skal sikre, at flere bruger pladserne i periferien af centerringen.

Der er både initiativer på kort og længere sigt, og de handler blandt andet om at ensrette parkeringsrestriktionerne, etablere flere p-pladser ved Randers Regnskov, indføre gratis tidsbegrænset parkering for elbiler ved ladestandere, etablere holdepladser til varelevering, skabe gode oplevelsesruter for fodgængere til gågaderne samt at forbedre parkeringsforholdene for beboere i blandt andet Søren Møllers Gade-kvarteret.

Forslaget til parkeringsstrategien vil være i høring i fire uger, og når høringen er afsluttet, vil resultatet blive fremlagt for Randers Byråd. Her vil byrådet tage stilling til den endelige parkeringsstrategi for Randers Midtby.

Høringen løber til 13. oktober.