Beboerlistens Bjarne Overmark har angiveligt videresendt en intern mail fra børn- og skoleforvaltningen om en sygemeldt leder – hvilket nu medfører en politianmeldelse for et brud på tavshedspligt, det oplyser JP Randers.

Det var på et lukket punkt på dagsordenen i kommunens økonomiudvalg 6. december, at det blev drøftet, hvorvidt Beboerlistens formand Bjarne Overmark skulle politianmeldes. Her blev det besluttet at tage sagen videre på byrådsmødet mandag.

Og nu oplyser JP Randers, som har talt med flere af hinanden uafhængige kilder, at byrådet har vedtaget, at der vil blive kørt en politisag mod Bjarne Overmark.

Ifølge avisens oplysninger stemte 16 byrådsmedlemmer for at anmelde byrådspolitikeren, mens 9 stemte i mod, og 6 undlod at stemme.

Sagen drejer sig angiveligt om, at Bjarne Overmark tidligere på året skulle have brudt sin tavshedspligt, i det han har videresendt en mail fra direktøren for Børn og Skole, Michael Maaløe, som var sendt rundt til 100 ansatte i forvaltningen.    

Mailen, som byrådspolitikeren er anmeldt for ulovligt at have videresendt, beskriver sygemeldingen af en leder i Randers Kommune.

Sagen og politianmeldelsen har Bjarne Overmark ikke ønsket at kommentere.

Ikke første gang

Tilbage i august rejste Østjyllands Politi også tiltale mod byrådsmedlemmet for at overtræde sin tavshedspligt i forbindelse med en sag om mulige seksuelle overgreb i daginstitutionen Stjernehuset.

Her havde Bjarne Overmark sendt en mail til en større kreds af modtagere, hvori der stod navnet på familien til det barn, der angiveligt havde været udsat for seksuelle overgreb og den tidligere sigtede. Her havde Kommunen.dk søgt aktindsigt i tiltalen mod Overmark, hvor det fremgik, at politikeren:

”Offentliggjorde og videregav navnet på en tidligere sigtet og mellemnavnet på en forurettet i en sag om overtrædelse af straffelovens kapitel 24 om seksualforbrydelser.”

am