Den 29-årige Winni Egholm Thisted er den første i familien der erblevet student. Onsdag før jul fik hun huen på. Af sin far og bedstefar.

Winni Egholm Thisted er 29 år og har tidligere danset på højt plan og været danseinstruktør. Hun har også været i lære som kok, og da hun fandt ud af, hun ikke skulle være kok, begyndte hun på HF og VUC for at tage en studentereksamen. Nu er det to og et halvt år siden, og hun kan kalde sig student.

Det skriver Randers HF & VUC i en pressemeddelelse.

”Det er på en måde lidt ærgerligt at blive student om vinteren i stedet for om sommeren, men det er også virkelig dejligt, og jeg er meget stolt over at blive student, for jeg er den første overhovedet i min familie, der har taget en studentereksamen,” siger den nybagte student.

Gode lærere

Hun har taget sin uddannelse på HF-enkeltfag og kombineret almindelig undervisning på daghold med fjernundervisning for at få hverdagen til at hænge bedst muligt sammen.

”Det har både været rigtigt godt og hårdt, for ud over kokkeuddannelsen havde jeg jo ikke gået i skole siden 9. klasse. Her på HF har jeg haft helt fantastiske lærere, der er dygtige til at se mennesket i os alle sammen og dygtige til at lave spændende undervisning og give støtte, når der er behov for det. Gode lærere er vigtigt!”

Hun oplever, at hun har udviklet sig meget undervejs i sin tid på skolen.

”Jeg har fundet ud af, at jeg godt kan, og jeg har fået en tro på, at det hele nok skal gå. Selv om det også har været svært nogle gange, og der har været Corona med to nedlukninger, der gjorde al undervisning virtuel og påvirkede vores eksamen sidste sommer, så det blev til evalueringssamtaler i stedet for. Jeg har også fået et rigtigt godt netværk af klassekammerater fra de forskellige fag og hold, jeg har været på.”

Kijo