Dinosaurland med legeplads, familie-rutschebane og jeep safari er klar til at tage imod sommerglade gæster, når Djurs Sommerland åbner sæsonen.

Nordens største sommerland, Djurs Sommerland, åbner 30. april med nyheder til både små og store dinosaur-fans. Djurs Sommerland slår nemlig portene op til et nyt, stort temaland – Dinosaurland.

Her venter 25 fascinerende, livagtige dinosaurer, en kæmpestor specialdesignet dinosaurlegeplads, en ny familie-rutschebane samt en jeep safari i dinosaurernes reservat – og sidst, men ikke mindst, et gensyn med ikoniske King Kong.

Det hidtil største projekt i parkens mangeårige historie, skriver Djurs Sommerland i en pressemeddelelse.

Internationale specialister

Dinosaurland, parkens tiende temaland, er udviklet sammen med internationale temapark-specialister fra Leisure Expert Group i Holland med en ambition om at skabe en ny og anderledes dinosauroplevelse end den, man kan opleve i dyreparker, zoologiske haver og på museer.

»Vi glæder os til, vores gæster skal opleve Dinosaurland. Barren er sat højt for at give vores gæster en oplevelse ud over det sædvanlige, en oplevelse de vil køre langt efter. Det gælder både selve tematiseringen af området, men vi har også udvalgt nogle virkelig gode familieforlystelser. Og så er det et plus, at Dinosaurland kan opleves sammen på tværs af alder og generationer. Her vil både den tre-årige, 13-årige, mor og far og bedsteforældrene have det sjovt,« siger adm. direktør Henrik B. Nielsen.

Storytelling

Dinosaurland er meget mere end en udstilling af dinosaurer. Det nye 20.000 m2 store temaland er bygget op om en historiefortælling, hvor palæontologer fra Dino Inc inviterer gæster inden for i deres dinosaur-camp efter, de har gjort enestående fund.

Ikke alene har dinosaur-knogler set dagens lys, men det, de troede var forstenede dinosaur-æg, er udklækket, og dinosaurer er i levende live.

To nye forlystelser tager gæsterne med på en rejse ind i dinosaurernes reservat, hvor de kommer helt tæt på blandt andet 25 naturtro, livagtige dinosaurer, mens en kæmpestor dinosaur-udgravningslegeplads giver plads til fantasifuld leg og fysisk udfoldelse.

Nye familieforlystelser

Den nye rutschebane i Dinosaurland, T- Rex Family Coaster, sender 38 gæster på ekspedition ad gangen, og er udformet som en kæmpe boremaskine, der skyder genvej gennem klippevægge og suser rundt i skarpe sving tæt forbi faretruende, livagtige dinosaurer. T-Rex Family Coaster er for hele familien, og med en minimumshøjde på 100 cm kan selv de mindste også være med.

Ekspeditionen fortsætter i Dino Xpedition, når 16 jeeps med plads til fire personer i hver kører ud på dinosaur jeep safari. Undervejs venter et overraskende gensyn med King Kong, før en farlig Megalosaurus er tæt på at bryde ud af sin indhegning. Forlystelsen er for alle, dog skal børn under 110 cm. være ifølge med en voksen.

Som en ekstra dimension i Dinosaurland kan børnefamilierne også glæde sig til en specialdesignet, kæmpestor dinosaurudgravningslegeplads, der er inddelt i fem lege- og oplevelseszoner med forskellige sværhedsgrader. Her får fysisk udfoldelse og fantasileg som palæontolog frit spil, når legepladsen udforskes og fortidens kæmper udgraves.