Interiør-butikken Leth Solgt lukker butikken i Houmeden og holder fest på dagen. Nu går jagten ind på showroom i Randers.

KIAN JOHANSEN

Helle Leth har i 27 år drevet interiør-butikken Leth Solgt, de seneste 15 år fra en adresse i Houmeden. I denne uge lukker hun sin fysiske butik med en mindre fest og et band der kommer og spiller.

»Jeg skylder alle mine kunder og de andre fantastiske butiksdrivende i gaden, at jeg lukker med en fest,« smiler Helle Leth, der dog lover, at hun stadig vil være at finde i Randers, hvor hun stadig bliver boende.

»Jeg leder efter et lokale, hvor jeg kan indrette et showroom og stadig udstille mine ting. Jeg vælger at lukke i Houmeden, fordi jeg gerne vil have mere tid til mine børnebørn, mine børn og min kunst,« fortæller den 63-årige kvinde, der har specialiseret sig i boligindretning af folks huse, samt i at sælge interiør og kunst – oftest hendes egne kunstværker.

Showroom på vej

Hun vil fortsætte med sin kunst og boligindretningen, men nu i et andet tempo og med færre åbningstider i et kommende showroom. Hvor det bliver, har hun endnu ikke besluttet sig for.

»Jeg leder stadig, men tro mig, jeg har haft travlt med at afvikle butikken og holde udsalg, så jeg finder nok snart tiden til et finde det rette lokale,« lyder det energisk fra Helle Leth, der næsten er født ind i forretningslivet i Randers.

Hun har hjulpet sin mor siden hun var 12 år. Dengang havde moderen ’Nyt og Gammel’ på Østergade.

»Jeg har været en del af butikslivet i Randers i mange år. Og det vil jeg gerne give lidt tilbage af, ved at holde en fest. Jeg kommer ikke til at flytte fra min by,« lyder det fra Helle Leth, der også har stor succes med kunstudstillinger i blandt andet Skagen og senere på året deltager i kunstmessen ’Kunst for alle’ i København.