Der er stor tilslutning fra byens unge, når Røde Kors holder landsindsamling 1. oktober.

Alle 800 elever på Randers Statsskole var samlet for at høre Julie Bergstrand-Christensen fra Røde Kors fortælle om sit hjælpearbejde i Ukraine. Bagefter kunne eleverne melde sig som indsamlere. Elever på Randes Statsskole har i mange år trofast samlet ind til Røde Kors, og det samme har elever fra Paderup Gymnasium.

Randers HF & VUC er ny samarbejdspartner for Røde Kors, og her er alle klasserepræsentanterne klædt på til opgaven. Kursisternes Røde Kors ambassadør Lucia Andersen og skolens Røde Kors kontakt lektor Anette Nielsen støtter indsatsen for at motivere mange fra skolen til at samle ind. Det skriver Røde Kors i en pressemeddelelse.

Randers FC er ikke kun en fodboldklub, men laver også sociale indsatser for unge. Deltagerne i Randers FC’s ungeprojekt “Talents of Tomorrow” vil samle ind på stadion, når Randers FC spiller mod Silkeborg IF på indsamlingsdagen søndag 1. oktober.

Projektchef Eline Vemmelund Skov siger:

»Det er naturligt for os at afprøve nye samarbejder og tiltag, som både kan være med til at styrke vores unge, men i særdeleshed også bidrage til en større sag.«

Indsamlingsleder Karin Bjerregaard Rasmussen fra Randers Røde Kors er glad for, at både skolerne og de unge vil deltage.

»Vi kan mærke stort engagement, for i år støtter Røde Kors udsatte børn. De unge vil godt bruge et par timer på at stemme dørklokker. Måske kan de også overtale mor, far, storesøster eller naboen til at blive indsamler. Både unge, familier og seniorer er velkomne som indsamlere,« opfordrer Karin.

Pengene fra landsindsamlingen 1. oktober går i år til ukrainske børn og familier ramt af krig, og til børn i Yemen og Afghanistan, som sulter. Desuden går de også til børn i udsatte familier herhjemme, som ikke har adgang til de andres fællesskaber.