Kørelærer fra Hadsten kan tidligst genoptage sit arbejde som kørelærer i 2028

En 55-årig kørelærer fra Hadsten, som også har undervist elever i Randers og Aarhus, blev for nylig i Retten i Randers kendt skyldig i at have overtrådt bekendtgørelsen om kørekort og have afgivet urigtige oplysninger om elever, der ikke havde fået det lovpligtige antal køretimer, før kørelæreren indstillede dem til køreprøve.

Anklagemyndigheden krævede, at kørelæreren blev frataget retten til at være kørelærer. Dommerne mente dog ikke, at der var tale om en så grov sag, at han skulle miste sin bestalling, så han blev ”kun” idømt en bødestraf.

Det varer dog længe, før den 55-årige mand får mulighed for at genoptage sit arbejde som kørelærer. Han er nemlig også kendt skyldig i spirituskørsel og har fået en ubetinget frakendelse af førerretten i tre år med tilbagevirkende kraft fra august 2023, hvor spirituskørslen fandt sted.

Når man ikke har førerret, kan og må man selvsagt ikke arbejde som kørelærer. Derudover er der i Færdselsloven en regel om, at en kørelærer i de seneste to år ikke må have været frakendt førerretten. Det betyder, at der vil gå yderligere minimum to år, fra den 55-årige mand har fået førerretten tilbage, til han kan genoptage sit arbejde som kørelærer. Og det vil altså sige, at der i alt går mindst fire et halvt år, før kørelæreren fra Hadsten har mulighed for at vende tilbage til sit tidligere job.

En kørelærer, der får ubetinget frakendt sin førerret, skal endvidere søge om fornyelse af sin kørelærergodkendelse, fordi kørelærergodkendelsen ikke længere gælder, når man mister sit kørekort. Det oplyser Færdselsstyrelsen i et skriftligt svar til Lokalavisen.

Spirituskørslen fandt sted en sen aften i Randers, hvor kørelæreren fra Hadsten havde køreundervisning med en elev. En kørelærer bliver betragtet som føreren af bilen, når han/hun underviser elever uden kørekort.

Den 55-årige mand har desuden fået konfiskeret sin bil, fordi han er dømt for – efter at have fået inddraget sin førerret – i to tilfælde at have kørt bil uden førerret.