Håbet er nu, at arenaen med X Factor-finalen som udstillingsvindue, i fremtiden vil kunne tiltrække lignende »mega-events«.

AF CECILIE BISGAARD

»Det gik helt fantastisk. TV2 og produktionsselskabet var igen meget, meget tilfredse med afvikling, seertal, forløbet frem til finalen og de forbedringer, vi har foretaget siden sidste år.«

Sådan siger Morten Arnesen, der er direktør for Randers Idrætshaller ovenpå fredagens X Factor-finale, der for andet år i træk blev holdt i Arena Randers.

»At vi allerede nu kan eksekvere på det her niveau beviser, at Arena Randers kan og skal bidrage til at få Randers positivt på landkortet,« siger Morten Arnesen, der er direktør i Randers Idrætshaller. Foto: Cecilie Bisgaard

Dorte Borregaard, der er underholdningsredaktør på TV2, er enig.

»Vi er glade og synes, vi fik skabt en flot finale som kulminationen på en fremragende sæson. Randers dannede igen rammerne om en kæmpe fest, og det var simpelthen så dejligt at opleve den stemning og det kæmpe engagement, der var blandt publikum,« siger hun.

Positivt på landkortet

Arenaen har lige fået godkendt de nye tribuner. De gamle var blevet erklæret ulovlige af en skønsmand, og nu er de altså blevet pillet ned og erstattet af nogle helt nye, der blev indviet til X Factor-finalen

»Vi er voldsomt tilfredse. Vi skal huske på, at vi først lige er blevet færdige med ’byggeriet’, og at det er en ’ung’ arena, som vi skal lære at bruge optimalt. Men at vi allerede nu kan eksekvere på det her niveau beviser, at Arena Randers kan og skal bidrage til at få Randers positivt på landkortet. Og bidrage til et endnu bedre idræts-, oplevelses- og kulturliv i regionen,« siger Morten Arnesen.

Sådan så Arena Randers ud under de afsluttende prøver på finaleshowet. Foto: Cecilie Bisgaard

Direktøren understreger, at det ikke kun er Arena Randers’ skyld, at det store finaleshow nu to år i træk har fundet sted i Randers.

»Folkene er blevet taget godt imod på blandt andet hotellerne og i taxaerne. Så jeg vil gerne rose mine medarbejdere men også hele byen. Det hele er lykkedes, og det er bare fedt,« siger han.

En unik mulighed

Håbet er naturligvis, at X Factor-finalen i fredags blev et udstillingsvindue for Arena Randers.

»Det er klart, at vi har ambitioner, og at vi skal lykkes med det. Hele arenaen er bygget og skabt til at tiltrække mega-events,« siger direktøren og fortsætter:

»De lydfolk, der for eksempel var med til X Factor, er med til alle mulige andre ting i oplevelsesmiljøet. De kan nu sige god for lyden og logistikken her. Det er ikke normal hal-lyd. Vi har en akustisk rapport, der placerer os i top tre over lyd i arenaer i Danmark.«

Sådan så Arena Randers ud under de afsluttende prøver på finaleshowet. Foto: Cecilie Bisgaard

Selvom X Factor er en »unik markedsføringsmulighed« for Arena Randers, så skal publikum forberede sig på, at der nok kommer til at gå et stykke tid, før de rigtigt store koncerter kommer til.

»Det kommer nok først fra efteråret 2025. De store koncerter det næste halvandet år er allerede booket rundt omkring – men vi har faktisk fået den første koncert-booking,« siger Morten Arnesen.

X Factor-finalen blev vundet af Helene Frank. Og hvis du selv drømmer om at stå på scenen i Arena Randers, så kan du allerede nu tilmelde dig til næste års X Factor.

X Factor 2024 blev vundet af Helene Frank. Og hvis du drømmer om at stå på scenen i Arena Randers ligesom hende, kan du allerede nu tilmelde dig til næste års X Factor. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix