Lis Pape klar til at sælge – eller udleje – Purhus Fiskepark og 13.4 mio liter vand
 
I de sidste tre år har Purhus Fiskepark til alle implicerede parters tilfredshed været udlejet. Nu sker der imidlertid ændringer. Lejeren ønsker ikke at fortsætte, så nu forsøger ejeren Lis Pape enten at sælge eller udleje parken til anden side.
Den park, hun opbyggede sammen med sin nu afdøde mand Svend. Efter 31 år med dambrug nåede han to år med fiskeparken, der åbnede i 2000 og put & take (åbnet i 2001), inden han overlod styringen til Lis.
Svend, der fra 1967 arbejdede på at fremavle en ørred med noget fantastisk godt kød, som han formulerede det, døde i 2012. Først efter 17 års arbejde fik han held til at udvikle en gul ørred – og dermed var guldørreden født. Fiskehandlerne stod dengang i kø for at købe, men dambrug og ørredproduktion blev indstillet for 15 år siden.
Lis og Svend har tre sønner, men ingen af dem ønsker at drive fiskeparken videre, så nu ligner det, at Lis sælger sit og Svends livsværk.
”Ja, det er farvel til et livsværk. Men sådan er tiderne. Nu er det på tide at give slip,” siger 70-årige Lis Pape.
”Nu skal jeg til at have fritid og frihed,” som hun formulerer tilværelsen uden fiskeparken, der ligger blot 10 km. fra Randers.
Og mindes så lige for en stund nogle af de utallige øjeblikke, hvor der har været masser af mennesker i fiskeparken.
”Siden fiskeparkens start i 2000 har jeg set mange familier få nogle gode oplevelser herude. At se et barns udtryk og øjne, når de får fangst, er noget helt specielt,” siger Lis, der også har set faciliteterne blive brugt af grupper, skoleklasser og familier til
f.eks. udflugter, sammenkomster, fester og fødselsdage.
Den eller de, der køber eller lejer af Lis Pape, får et fantastisk område – i en sjælden og pragtfuld natur og på et areal, der byder på mange muligheder.
I de seneste 15 år har her været fiskepark incl. put & take med stor sø og børnesø og masser af mennesker især om sommeren, men generelt har der været stort besøg i hele sæsonen, der løber fra april til oktober/november.
Søen, der i 2001 blev anlagt langs Kåtbækken, er fire meter dyb og på 4.500 kvadratmeter og rummer 13.5 millioner liter vand.
Desuden er her pavillon med opholdsstue med klinkegulv og udsigt over søen og stor terrasse, toiletter og depotrum. Faciliteterne kan fortsat drives som fiskepark, men er sideløbende også velegnet som hjemsted til mindre erhverv som et tømrer- eller murerfirma.