SF og Socialdemokraterne er netop fremkommet med et alternativt forslag til det fremtidige budget som modsvar til Venstre og DF´s forslag. “Velfærd og stærke fællesskaber” er overskriften på budgetforslaget. Med detviser de, at der kan prioriteres både velfærd og fællesskab, mener de
 
Da Venstre insisterede på en hal 4 i et budget, der medfører omkring 200 millioner kroner i nedskæringer på velfærden, lukkede det desværre muligheden for, at SF kunne være en del af årets budgetforlig. For det er både socialt og økonomisk uansvarligt. Hal 4 kan vente, og det kan besparelserne faktisk også. For SF er velfærd langt vigtigere end en tvivlsom hal, og derfor er fællesskaber den røde tråd i vores fælles budgetforslag med Socialdemokratiet.
“Vi prioriterer nemlig velfærden, integration, breddeidræt, fritidsliv, lokalcentre og trafiksikkerhed”, siger hun.
I budgetforslaget indregnes der er en lille skattestigning på 0,3 procent, og til gengæld vil borgerne få alle besparelser på daginstitutioner, skoler, familieområdet, socialområdet, handicappede og ældre annulleret.
“Regeringen droppede heldigvis omprioriteringsbidraget på landsplan, og det gør vi også i vores budgetforslag lokalt. Vores velfærdsområder kan ikke klare flere nedskæringer – det fremgik af højt og tydeligt af høringssvarene. Og dem lytter vi selvfølgelig til!” siger Charlotte Broman Mølbæk fra SF i Randers.
Også Socialdemokraternes borgmesterkandidat Torben Hansen er ude med kommentarer til dette forslag:
”Socialdemokratiet prioriterer folkeskolerne i Randers Kommune meget højt. Derfor har vi friholdt skolerne for besparelser i de kommende år. Og vi har afsat midler til bekæmpelse af elevfravær, bedre inklusion og specialundervisning, integration samt cykelstier, skoleveje og trafiksikkerhed” siger han.
”Elever, lærere, pædagoger og forældre skal roses for arbejdet her i første år med ny skolestruktur”, fortsætter Torben Hansen.
Ifølge budgetforslaget fra S og SF er der også penge på vej til de mindste børn, familieafdelingen, vores veteraner der har kæmpet for Danmark, socialøkonomisk projekt med genopretning af Svejstrup bæk, Rent Randers, bedre vedligeholdelse af grønne områder, ældreområdet, handicapområdet – og mange andre områder
”For Socialdemokratiet er det meget vigtigt at bevare og udbygge velfærden og fællesskabet. Den velfærd der opleves af kommunens borgere hver evig eneste dag. Vi afsætter også midler til Vennepunktet og Lilleskolen for senhjerneskadede, samt borgerhuse i Gjerlev og Vorup”, fortæller Torben Hansen.
Socialdemokratiet mener ikke, det er tiden til bygning af en ny hal 4.
”Vi vil tværtimod bruge pengene på vedligehold og forbedring af eksisterende haller, hvoraf mange trænger til en kærlig hånd. Der skal være plads til, at børn og voksne kan dyrke idræt og andre aktiviteter i hallerne i hele kommunen” slår Torben Hansen fast.
 
Styrkelse
Charlotte Bromann Mølbæk er glad for at der kommer fokus på tilbud om traumebehandling og behandling af PTSD gældende for både børn og voksne.
“Og jeg er særligt glad for tilbuddet om mentorordninger for etniske kvinder. Det vil få flere i uddannelse og ud på arbejdsmarkedet,” siger Charlotte Broman Mølbæk.
“Derudover styrker vi det lokale musikliv ved at investere i tre containere, der skal benyttes som øvelokaler, ligesom vi prioriterer at investere i lokalcentre og i en række mindre, men vigtige projekter i lokalområderne, som en bro i Langå”, mener hun.