I onsdags kunne en stolt elitechef i Randers Kommune, Morten Arvidsson, vise verdensranglistens nummer 3 i elite woman race BMX, Simone Tetsche, rundt på Langvang, hvor Randers nye BMX bane skal ligge.

Simone Tetsche er 24 år og har kørt BMX siden hun var 8 år. Simone har leveret flotte resultater i hele verden, men et af højdepunkterne var, da Simone deltog i OL i Rio i 2016, hvor hun desværre røg ud i semifinalen. Simone var ellers i sit livs form, men desværre havde hun nogen uheldige styrt, som gjorde, at hun ikke fik det resultat med hjem, som formen var til.

Simone har kørte super flotte resultater hjem i 2017 og endte med at være placeret som nummer 3 på verdensranglisten.

Simone er dog lige blevet opereret, så nu starter træningen mod VM i Baku i juni måned for alvor.

Når Simone ikke kører BMX, så studerer hun medicin i Århus og målet er at blive kirurg.

Et forbillede skaber et spændende grundlag
Randers BMX har nogen dygtige unge BMX kørere, men der er ingen tvivl om, at med et forbillede som Simone, så skaber det et godt grundlag for fremtidens BMX talenter i Randers.

Simone ser frem til at hjælpe de unge ryttere på vej mod succes, med gode råd og viden.

”-De unge skal vide, hvad der kræves for at køre elite, så de hele tiden kæmper mod at blive dygtigere” siger Simone og forsætter;
”-De skal vide at det ikke er nok, at køre på BMX banen, men de skal også styrketræne ligeså mange timer som de kører på banen. Derudover kommer der sprint træning. Jeg er spændt på samarbejdet med Randers Talent & Elite, som helt sikkert kan være en støtte for mig, frem mod mine mål i såvel 2018, som OL i 2020.” slutter Simone af.
”- Vi glæder os rigtig meget over at, en erfaren atlet i en af de nye satsningsidrætter i Randers, BMX, vil være en del af vores elitemiljø, til stor inspiration for BMX-kørerne, men også for vores mange andre eliteatleter, som træner på Langvang” siger Arvidsson.
”-Simone er et forbillede for BMX-kørere både nationalt og internationalt, hvilket bør give den relativ unge sport et kæmpe løft i Randers, hvor vi i øjeblikket er ved at etablere et spændende alsidigt idrætsmiljø på Langvang med BMX, amerikansk fodbold, atletik, krolf, fodbold, parasport og flere idrætter kommer til” lover elitechefen.

Den nye BMX bane i Randers giver mulighed for at træne mod OL i Tokyo 2020
Simone træner lige nu i Team Danmark centeret i Århus, men får også lov til at træne sprint i Risskovhallen.  Når hun skal ud på BMX banen, så foretrækker hun de store baner, hvor man starter i 8 meters højde og køre en fuld bane med pro-sektion. Dem har vi ingen af i Jylland endnu, så oftest tager Simone på træningslejre i udlandet, for at kunne få den rette træning, men med den kommende bane i Randers, så får Simone endelig mulighed for at kunne træne på et BMX anlæg, som kan gøre hende klar til OL i Tokyo.

Det var da også denne mulighed, som tiltrak Simones opmærksomhed på den helt nye klub Randers BMX, hvor hun syntes, at det kunne være spændende at være med fra starten af projektet.

Banen forventes at stå klar i løbet af 2018, men Randers BMX kæmper ihærdigt for at få skrabet de sidste penge sammen gennem sponsorer og fonde, for at de kan lave en 8 meter høj startrampe. ”Det er vigtigt for os, at vi kan lave træningsforhold, som sikrer, at Randers fremover kan skabe talenter, som kan gøre det godt ude i verden, hvilket kræver en stor bane. Men det er lige så vigtigt for os, at banen har elementer, som kan bruges af bredden, så derfor bliver banen delt op i to, så der både er en 8 meter høj start, men også en 3,5 meter høj start, som kan bruges af selv de små kørere. Vi ved jo alle, at vi ikke får en elite uden bredde” siger formand for Randers BMX Mai Tolstrup og forsætter ”vi glæder os til at få en masse nye børn og unge fra Randers i gang med BMX, så indtil at banen står klar på Langvang, så vil vi inden længe starte træning op i Romalt, men det kan man se mere om, på vores facebookside”

Lyt med da Bo Ørris fik en snak med Mai Tolstrup formand for Randers BMX