Du kan forvente vejarbejde på motorvejen de næste fire uger.

Cirka fire uger frem lægger Vejdirektoratet 20 kilometer ny, klimavenlig asfalt i sydgående spor på E45 ved Hadsten.

Vejarbejdet bliver udført om natten. I dagtimerne er der fuldt åbent for trafikken – dog med nedsat hastighed, hvor der køres på fræset overflade eller ved manglende striber.

Mellem afkørsel 43 Sdr. Borup og afkørsel 44 Hadsten afvikles den sydgående trafik med omkørsel via rute 180. Det arbejde begynder klokken 18.30 og slutter klokken 6.00.

Mellem afkørsel 44 Hadsten og motorvejskryds Aarhus Nord afvikles trafikken med overledning til motorvejens andet spor. Det arbejde begynder klokken 18.30 og slutter klokken 5.30.

»Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som arbejdet måtte medføre for trafikanterne og beboere i området,« skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Lavere rullemodstand

Vejdirektoratet forklarer i pressemeddelelsen at køretøjer bruger mindre brændstof, når de kører på den nye asfalttype, der har en lavere rullemodstand end normal asfalt.

Asfaltarbejdet begynder med, at den gamle belægning affræses. Derefter bliver der udført lokale reparationer i den underliggende belægning, hvorefter der bliver udlagt en ny, klimavenlig asfaltbelægning. Til slut bliver der påført striber.

»Resultatet bliver en mere jævn kørebane og en bedre køreoplevelse for trafikanterne.«