Under corona-nedlukningen underviste de i biologi på live-facebook, nu bliver de andeficerede. Årets Randersborgere 2020, Asser Øllgaard og Brian Rasmussen fra Randers Regnskov optræder i Anders And & Co til oktober.

KIAN JOHANSEN

De to formidlere fra Randers Regnskov, Asser Øllgaard og Brian Rasmussen er ret stolte for tiden.

For de to skal optræde i et Anders And blad der bliver lavet i serien ’Jagten på Danmarks skjulte skatte’, der før har været på Fyn.

Nu er turen kommet til Midtjylland og de to ansatte i Randers Regnskov har set de første skitser af dem selv. Men de må ikke offentliggøres.

»Det ligner meget godt. Vi har fået snuder og lange hundeører, som man jo skal i Anders And. Jeg ville jo helst have været tegnet som en and, men der skal vist mere til,« fortæller Asser Øllgaard.

Parret blev landskendte, da de under corona-krisen optrådte live på facebook med naturformidling. Nogle gange så langt over 20.000 med. De blev da også udnævnt til Årets Randersborgere i 2020.

»Det er skideskægt og ret surrealistisk at blive andeficeret. Jeg har altid læst Jumbo-bøger og Anders And blade. Stålanden var min store helt. Og at man så er med i et blad. Det ER da stort,« jubler Asser Øllgaard.

Der tilføjer: »Vi ramte åbenbart noget under corona-nedlukningen. Vi har jo bare en drøm at være to glade naturformidlere, så det her er jo bare ekstra fedt.«

Bærende roller

Fra Anders And bladets side ville man rigtig gerne ’andeficere’ nogle lokale personligheder, og her faldt de over Asser og Brian – særligt med deres succesfulde indsats under corona. Meningen er at de to i 2022-udgaven af Danmarks skjulte skatte skal have mere eller mindre bærende roller i plottet.

»Det er vi superstolte over. De fleste rigtige personer i de her eventyr får jo kun biroller,« afslører Asser Øllgaard.

»Foruden at være super-seje og lokale personligheder passer de også rigtig godt ind i universet, og derfor var redaktionen overbeviste om, at de skulle med, når nu Anders And kommer forbi,« fortæller Svend Skytte fra Egmontforlaget, der er Anders And-bladets redaktør.

Forud for 2022-udgaven af Danmarks skjulte skatte nominerede redaktionen på Anders And & Co. fire landsdele: Lolland-Falster, Midtjylland, Kongernes Nordsjælland og Midtsjælland. Dernæst var det op til læserne at overbevise redaktionen om, at det lige præcis var deres landsdel, som Anders skulle besøge.

Næsten sand historie

Det allerbedste forslag kom fra en læser i Midtjylland, Jesper Melgaard Algayer, der foreslog, at Anders skulle på jagt efter Erik Klippings skat, som forsvandt den nat, han blev slået ihjel den 22. november 1286 i Finderup lade.

Forslaget var så overbevisende, at alle på redaktionen troede, der var tale om en sand historie. Faktisk krævede det en korrespondance med Lars Agersnap Larsen, som er museumsinspektør for Viborg Museum, før redaktionen indså, at det blot var en rigtig god idé, som Algayer havde fået.

»Idéen til historien om Erik Klippings forsvundne skat er en af de allerbedste, vi nogensinde har modtaget, og vi skylder Jesper Melgaard Algayer en stor tak for både idéen og den fornøjelige forvirring, hans forslag skabte på redaktionen! Vi håber, at han og alle de øvrige andeglade læsere kommer til at være lige så begejstrede for den endelige historie, som vi er på redaktionen. Det er eventyrlig ande-action, når det er allerbedst!«

Historien kan læses i Anders And & Co. nr. 41, som udkommer den 13. oktober 2022.

Sidste gang Anders And drog på eventyr som en del af serien Jagten på Danmarks skjulte skatte, gik turen til Fyn, hvor Anders sammen med nevøerne og onkel Joakim var på jagt efter et glemt H.C. Andersen-eventyr.