I weekenden 8.-10. juli blev der holdt europamesterskaberne i race BMX i Dessel i Belgien.

Danmark var flot repræsenteret med hele seks deltagere i finalerne, hvoraf tre deltagerne var fra Randers BMX. Det fremgår af en pressemeddelelse fra klubben.

Malene Kejlstrup fra Randers BMX stillede op i kategorien Women U23, som er niveauet lige under elite.

Her gjorde hun rent bord hele dagen og kunne køre over målstregen med mere end en cykellængde til sine nærmeste konkurrenter.

Malene Kejlstrup er kommet stærkt igen efter en periode med flere skader, så det var da også med stort smil på læben, at hun stillede sig øverst på skamlen og lyttede til den danske nationalmelodi.

Artiklen fortsætter under billedet

Marcus Leth stod også øverst på skamlen til EM. Foto: Privat

»Det var den fedeste oplevelse. Publikum og stemningen generelt var outstanding. Det er mega fedt, at jeg får vist, at jeg er den bedste på dagen. Nu venter VM lige om hjørnet, hvilket jeg glæder mig rigtig meget til. Der bliver hård kamp, for der er mange dygtige ryttere, men målet er en podieplacering,« siger Malene Klejstrup i en pressemeddelelse.

Malene Kejlstrup var ikke bare den bedste på dagen i U23. Hun var faktisk så hurtig, at hvis man sammenligner omgangstider, så havde hun fået sølv, hvis hun havde stillet op i den ypperste kategori, nemlig Elite Women, hvilket havde været lige i baghjulet på den olympiske mester Bethany Schriever, som hun også hang godt på hjul på til European Cup for nyligt.

Helt døde ben

Marcus Leth stillede op i junior. Han fik en god start og førte indtil sidste langside, hvor det blev så tæt over målstregen, at der måtte målfoto til, før Marcus kunne kalde sig europamester.

»Mine ben var helt døde til sidst, men der var en fantastisk stemning på stadionet, og jeg kunne høre alle de danske fans, der heppede mig hele vejen i mål, så det var pisse fedt, at jeg vandt og kunne få Danmark øverst på podiet,« udtaler Marcus Leth.

Næste år rykker Marcus op i U23-klassen, hvor vi også fik en dansker på podiet.

Her fik Magnus Dyhre fra Taulov BMX en flot bronzemedalje efter en finale, hvor der var spænding til sidste sekund.

Forventninger om OL

Rasmus Riise Simonsen, som er et upcomming talent i Randers BMX, skulle kæmpe mod de andre 15-årige drenge. Rasmus har haft en stabil voksende formkurve gennem det seneste år, og det kulminerede med en flot sølvmedalje.

Det nye jyske BMX kraftcenter på Langvang i Randers har stor betydning for de jyske ryttere. Her ses det tydeligt på resultaterne blandt de jyske ryttere, at de træningsforhold, de har fået i Randers, gør en væsentlig forskel.

De tre Randers BMX- ryttere, der nåede finalerne:

Guld U23 women: Malene Kejlstrup

Guld Junior men: Marcus Leth

Sølv Boys 15 years: Rasmus Riise Simonsen

Formand for Randers BMX, Mai Tolstrup, udtaler:

»Jeg har en klar forventning om, at Danmark skal have en eller flere BMX-ryttere med til OL i Paris i 2024, og målet er, at Randers skal være repræsenteret blandt deltagerne. Vi har så meget upcoming talent, og det er tydeligt, at vores bane i internationale niveau giver vores ryttere den ekstra udfordring, de har brug for, så de kan levere på et højere niveau, når de kommer til udlandet.«

»Det er helt vildt«

Det var også en tilfreds landstræner, der gav en kommentar fra Belgien til Danmarks Cykel Union:

»Det er så vanvittigt. Vi vidste godt, at vi havde gode chancer, men at vi ligefrem skulle få to europamestre, det er helt vildt. Hele gruppen kørte så godt, og de viste alle sammen, at de var her for at køre med, hvor det rigtigt er sjovt, men at vi så får to europamestre og en tredjeplads, det er så fedt, og der er bare så god stemning her blandt rytterne og de danske tilskuere,« sagde Klaus Bøgh.

I slutningen af juli er der verdensmesterskaber i Frankrig. Til verdensmesterskaberne kommer der en række dygtige ryttere fra andre kontinenter, som naturligvis ikke deltog i europamesterskabet, så det bliver spændende at følge Malene Kejlstrup og de andre danske ryttere i Nantes søndag 31. juli.

I Randers BMX fortsætter det store fokus på at få nye børn og unge i gang med race BMX. Randers BMX optager nye medlemmer igen efter sommerferien.

sas