Fem unge har fået sommerferiejob som ejendomsfunktionærer i Jennumparken og Glarbjergvej-området. En af dem er Mohamed Ahmed, og han synes, det er fedt at være med til at holde området pænt.

Mohamed Ahmed er en del af et hold på fem unge, der arbejder cirka fem timer om ugen som unge ejendomsfunktionærer. Hans opgaver udstikkes af de ejendomsfunktionærer, der arbejder i Jennumparken og Glarbjergvej-området, og der er altid noget at rive i. Arbejdet foregår i hold, hvor de unge følges med en af de erfarne ejendomsfunktionærer, der giver støtte og feedback på deres arbejde.

Mohamed havde længe ønsket sig et job for at tjene sine egne penge, men udvalget er ikke så stort, når man er 14 år.

»Jeg ville bare gerne ud at lave noget, og så havde jeg set, at man kan kunne søge det her sommerferiejob. Det var lidt hårdt til at starte med, men ejendomsfunktionærerne er gode til at hjælp, når der er noget, der er svært,« siger Mohamed Ahmed siger han i en pressemeddelelse fra Randers Kommune.

De unge ejendomsfunktionærer er et samarbejde mellem Bysekretariatet og boligorganisationen Møllevænget og Storgaarden. Det er Bysekretariatet, der rekrutterer og ansætter de unge, der ligesom til ethvert andet job har skullet ansøge og til samtale for at få jobbet. De fem nyansatte startede deres første arbejdsdag med at finde arbejdstøj i de rigtige størrelser, og så var det ellers bare i gang.

Artiklen fortsætter under faktaboksen

Om Bysekretariatet:

Bysekretariatet – Det Boligsociale Team ansætter unge fra Nordbyen i Randers i forskellige lommepengejobs, der udover ejendomsfunktionærer også omfatter SoMe-reportere og legepatruljen.

Lærer at tage ansvar

Arbejdstiden som ung ejendomsfunktionær går med at holde områderne pæne, slå græs, klippe hæk, udskifte skraldespande og gøre rent på legepladserne. Mohamed bor selv i Jennumparken og føler, at hans arbejde giver rigtig meget mening.

»Det er helt vildt fedt, at vi er med til at holde det pænt her. Jeg lagde faktisk mærke til, at der ligger ret mange sten oppe ved legepladsen, Falken, og hvis der er så mange sten, og der ikke er nogen, der samler dem op, så bliver det jo helt umuligt at lege deroppe,« siger Mohamed.

I jobbet lærer de unge at møde til tiden, være ansvarsbevidste og pligtopfyldende, men i et uformelt miljø, hvor der er plads til alle. Udover at supplere lommepengene, giver jobbet både Mohamed og de andre unge en følelse af ejerskab for det område, som de bor i.

Det første fritidsjob

Formålet med at ansætte unge i lommepengejobs er blandt andet at få dem ud i deres første fritidsjob og styrke deres arbejdsidentitet.

Selvom dette også er Mohameds første job, synes han ikke, det er svært at have et arbejde. Alle arbejdstiderne er skrevet ind på telefonen, så han kan holde styr på, hvornår han skal arbejde, og hvornår han har fri.

»Jeg tænker på det som et arbejde. Jeg ved, jeg har en chef, og at jeg bliver betalt for det, så han skal også kunne forvente, at jeg kommer. Hvis jeg ikke kan, så skriver jeg i god tid. Der var for eksempel en dag, hvor jeg skulle til tandlæge, så skrev jeg til ham nogle dage før, at jeg ikke kunne komme, og det var ok. Så arbejdede jeg bare en anden dag i stedet for,« siger Mohamed.

De ansatte i lommepengejobs hos Bysekretariatet får altid hjælp til at skrive ansøgning og CV til det næste job, når deres ansættelse slutter, men Mohamed har allerede fået sit næste fritidsjob. Han har fået arbejde ved Kylling & Co, hvor han skal vaske op, bakke op i salatbaren og lave andre småopgaver.

Med kalenderen fyldt op med arbejde, glæder Mohamed sig over, at han ikke skal på sommerferie. Så er der nemlig også tid til at spille masser af fodbold med vennerne.

ceb