Fremtiden er sikret for landbrugsmessen efter den ekstraordinære generalforsamling onsdag 25. januar, hvor otte interesserede stillede op til de syv pladser i bestyrelsen.

AF GRETHE BO MADSEN

Det blev til manges store begejstring aldrig nødvendigt at gå videre til punkt to på dagsordenen for den ekstraordinære generalforsamling i foreningen Landbrugsmessen Gl. Estrup. Punktet om nedlæggelse af foreningen bortfaldt nemlig, da hele otte kandidater meldte sig på banen til den trængte bestyrelse. Da der kun er plads til syv måtte der et kampvalg til inden den nye bestyrelse var på plads.

Den består nu af Karen Rasmussen, Martin Nielsen, Ruth Andersen, Bettina Buhl, Tina Reckweg, Mogens Vetter Jensen, Rolf Birch Østergaard, Anne Bjerrekær samt suppleanten Anne Marie Løvø. Efter generalforsamlingen konstituerede bestyrelsen sig med Karen Rasmussen som formand, Martin Nielsen som næstformand og Ruth Andersen som økonomiansvarlig.

»Der er stor glæde. Der viste sig på den ekstraordinære generalforsamling en stor interesse for, at Landbrugsmessen Gl. Estrup skal bevares, og det er rigtig dejligt. Nu er fundamentet på plads for at fortsætte arbejdet med landbrugsmessen,« konstaterer en glad Anne Bjerrekær, direktør i Det Grønne Museum.

Anne Bjerrekær, direktør for Det Grønne Museum, har igen fået selskab i bestyrelsen for Landbrugsmessen Gl. Estrup. Hele otte nye kandidater meldte sig på banen ved den ekstraordinære generalforsamling i aftes. Foto: Anne Frank

»Nu skal vi have vores første møde i bestyrelsen om 14 dage, og der må vi så se på, hvad der er af muligheder, og om en messe i år er realistisk,« tilføjer hun.

Selvom bestyrelsen nu er på plads, er der stadig udfordringer, der presser sig på, blandt andet spørgsmålet om, hvordan man tiltrækker nye frivillige til at hjælpe med landbrugsmessen. Her er Anne Bjerrekær optimistisk.

»Der er stadig folk, der gerne vil hjælpe, og nu har vi set, at der stadig er stor interesse for landbrugsmessen. Det skal nok kunne lade sig gøre at finde de frivillige,« mener hun.

Landbrugsmessen Gl. Estrup kom ud af regnskabsåret 2022 med et underskud på 80.000 kroner, men det afskrækker ikke Anne Bjerrekær.

»Det var årets resultat, der gik i minus, men det betyder ikke, at det er en tom pengetank. Der er stadig penge i kassen, så der er en startkapital til den næste landbrugsmesse. Nu skal der laves et realistisk budget og findes indtægter til det. Vi skal have en snak med potentielle bidragydere, men det er ikke kun et spørgsmål om penge, det kan også handle om at få aktiveret andre potentialer, der kan hjælpe med at gennemføre messen,« understreger hun.