Anderledes charmeoffensiv fra Mette Frederiksen, Lars Løkke Rasmussen og Jakob Ellemann-Jensen fik publikum i fyldt Ridehuset til at briste i latter.

Langt over 750 dukkede op. Et næsten fyldt Ridehuset i Randers onsdag aften rummede folk i alle aldre og størrelser. Og fra hele Østjylland. Kun få af de 800 stolepladser stod urørte bagerst i salen.

Du mødte de ældre med blankpoleret isse og de mere hår-heldige med grå lokker. Også de pæne gymnasiepiger i fine bluser og frit navle-kig og de unge fyre i moderigtige t-shirts sad der.

Og så dem i midten af livet, mændene iført cowboybukser og polo-shirten, der har en hygge-bule på midten og kvinderne i tækkelige sommerkjoler og et dress klar til sensommeren.

Der var helt sikkert også samlet en del forskellige politiske holdninger i salen, men alt tyder på, at det primært var hos midterpartierne, at publikum ville lægge deres stemme. Der var ikke meget højrefløj, eller radikale holdninger på stolesæderne.

Kort fortalt. Mange forskellige mennesker og typer ville se showet, som regerings-toppens tre største kaldte ’Sammen om et bedre Danmark’.

Populær smalltalk

Mette Frederiksen, Lars Løkke Rasmussen og Jakob Ellemann-Jensens turné betød at smilene og grinene over smalltalk-emner var hyppigere end snakken om alvorlige politiske emner. Alle kunne spørge via sms og her var de bløde spørgsmål i flertal.

Smalltalken var nok det, der gjorde aftenen i Ridehuset godt og populært. For bevares. Ukraine, sundhedsvæsenet og et par andre politiske emner blev da berørt.

Anders Breinholt styrede snakken. Den tidligere radiovært og tv-vært kendt fra Natholdet fik løsnet især Jakob Ellemann-Jensens tungebånd og Venstremanden forsøgte sig med flere lune kommentarer, hvilket ofte fik publikum til enten at klukke eller grine højt. Også Lars Løkke Rasmussen, tidligere Venstremand, nu partiformand for Moderaterne, deltog oplagt i løjerne og fortalte flere anekdoter om hans møder med folk – især fra sundhedsvæsnet. Stilen var personlig, hyggelig og jovial.

God ping-pong

Den tidligere Falck-redder fra Ølstykke, bedre kendt som Anders Breinholt, fik varmet publikum op ved at stille små, hurtige spørgsmål til udvalgte blandt publikum og hans hurtige replikker og skæve kommentarer i en ping-pong mellem ham og den udvalgte, var enhver entertainers drøm.

Der var en umærkelig rød streg i den personlige snak, som du kun fornemmede, når du opdagede pauserne fra de tre toppolitikere, når Anders Breinholt stillede bestemte og detaljerede spørgsmål. Der var tydeligvis en villighed til at dele joviale ting med publikum, men det virkede stramt koreograferet, når detaljerne kunne blive for personlige.

Statsministeren var den, der delte mindst ud af sine personlige erfaringer, men også hun fik publikum til at grine højt et par gange. Der blev dog lidt stille, da hun erklærede, at hendes klubhold hed Brøndby.

’Show-politics’

Det bedste og meste indhold handlede om, hvilket klubhold de tre toppolitikere foretrak, hvilken musiksmag de havde og hvordan Jakob Ellemann-Jensen havde truffet nogle klare valg, efter at han vendte tilbage til politik efter at være gået ned med stress.

Vi kan afsløre, at Lars Løkke holder med Vejle og Jakob Ellemann-Jakobsen holder med de hvide – fra FC København.

Spurgte du et par stykker efter underholdningen var slut og turnébussen på vej til Best Western Plus Hotel Kronjylland på Vestergade, så lød svaret, at der gerne måtte have været mere af den personlige snak. At det var rart at lære politikerne lidt bedre at kende.

En ny slags ’show-politics’ lader til at være født – og en af de få steder det foregik første gang, var i Randers, i Ridehuset.