Kærligheden til hunde bragte 30-årige Mia Schou og 87-årige Tove Jensen sammen og gav både livskvalitet og venskab.

Team Frivillighed, der arbejder med aktiviteter for ældre borgere, har set en mulighed for at bringe hundevenner sammen og samtidig forebygge ensomhed.

Frivilligguide Vibeke Ullits-Rygaard fik i foråret 2023 en idé om at koble hundeejere, der alligevel lufter deres hund, med ældre borgere, der mangler en at gå tur med.

»Vi tror på, at flere ældre med det her tiltag kan komme ud og få frisk luft og motion samtidig med, at de får selskab af et andet menneske og en hund – begge dele er elementer, som vi ved kan hjælpe til at holde ensomheden fra døren,« siger hun.

Via Facebook fik hun kontakt til Mia Schou og hendes hund Luna, som gerne ville være frivillige ‘gåtursvenner’. En kollega i Vedligeholdende Træning skabte kontakten til Tove Jensen, som gik til kommunal træning. Hun har boet alene i mange år og synes, det er blevet svært at komme ud, efter at hun har mistet sin hund. For fire måneder siden mødte Mia og Tove hinanden for første gang, og de viste sig at være et rigtigt godt match.

»Jeg elsker at komme hos Tove. Det er så hyggeligt. Vi har en god kemi sammen. Det er også dejligt at kunne hjælpe og være med til at glæde et andet menneske,« siger Mia Schou.

Tilsvarende fortæller Tove Jensen, hvor meget det betyder at have fået Mia og hunden Luna ind i sit liv.

»Der er jo en stor aldersforskel på os, men det betyder ingenting. Det er virkelig dejligt, at vi taler så godt sammen. Jeg følte mig ensom efter at have mistet min egen hund, og lejligheden føltes tom. Derfor er det også så fint at have fået en hund ind i hverdagen igen. Det er utroligt, hvad en hund kan gøre for ens livsglæde,« siger hun.

Team Frivillighed er i fuld gang med at finde flere match mellem hundeejere, der vil være frivillige gåtursvenner, og hundeglade ældre borgere, der gerne vil mere ud at gå og have kontakt til en hund igen.

Hvis du har lyst til at vide mere eller til at være med, så kontakt frivilligguide Vibeke Ullits-Rygaard på vr@randers.dk eller telefon 20 49 98 59.

sra