Af Erik Humblebug, Nattergalvej 19, Randers

I den seneste tid har der været en del debat omkring placeringen af Bofællesskabet Neptunvej. I debatten har det desværre ikke fyldt ret meget, om der kunne gøres noget for at forbedre beboernes vilkår med den nuværende placering.

Jeg mener ikke, at der er nogen grund til at køre på strækningen fra T-krydset på Marsvej forbi institutionen og om til T-krydset på Merkurvej. Her kunne adgangen fra Marsvej via Neptunvej helt spærres af.

Og adgangen via Neptunvej forbi institutionen kunne reserveres til trafikanter med ærinde på Neptunvej. Der er en udmærket adgang til butikkerne ved siden af institutionen via rundkørslen og direkte ind på Marsvej.

Et generelt problem, der er i butiksområdet i Paderup, er de elendige forhold, der er for fodgængere. Jeg har aldrig fundet ud af, hvordan man kommer fra butikkerne omkring Neptunvej og over til Randers Storcenter uden at vade ud på en vej, der er beregnet til bilister.

Her burde der være en naturlig gangsti direkte fra området omkring bofællesskabet direkte over til storcentret. Samtidigt er det overraskende, at der ikke er et fodgængerfelt over Marsvej mod Sport24 og Lidl fra Neptunvej.

Der kunne måske også laves noget med beplantning eller andet, sådan at Bofællesskabet var mere isoleret fra den aktivitet, der er i butiksområdet.

Personligt synes jeg, det vil være synd, hvis der skal bygges en helt ny institution et andet sted, og bygningerne på Neptunvej skal stå tomme eller rives ned.

Jeg ved ikke nok til at vide, om det er de rigtige beboere, der bor på Neptunvej. Men der kan gøres meget for omgivelserne, der kan gøre Bofællesskabet Neptunvej til et bedre sted at bo.