Nicole Johnsen starter fra januar et forløb op i Fitness Studiet, der hedder Mod på Livet for unge med blandt andet lavt selvværd, overvægt eller manglende overskud/lyst til livet. Og Nicole ved alt om, hvad det vil sige at være ung og have det svært med sig selv

Nicole Johnsen er født og opvokset i Randers. På trods af hendes kun 21 år har hun været igennem en del ting, som har haft betydning for, hvem hun er i dag, og hvilke værdier hun har: depression, vold, en far med kræft, skilsmisse og lavt selvværd.

”Som 15-16-årig kæmpede jeg med en moderat depression, og jeg fik at vide af min daværende læge, at min eneste udvej var lykkepiller. Det nægtede min mor, så jeg skulle derfor ved hjælp af samtaler hos en psykolog selv finde vejen op af “det sorte hul,” fortæller Nicole Johnsen.

Hun prøvede forskellige behandlingsformer, men det var ikke nok.

”Jeg fik at vide, at træning kunne hjælpe mig. Men hvordan skulle jeg kunne slæbe mig selv ned i et træningscenter, når jeg næsten ikke engang kunne samle mod til at tage i skole, og når jeg ikke anede noget om træning?” forklarer Nicole og fortsætter:

”Min mor begyndte derfor at tage mig med ned i fitnesscenteret, og så trænede vi sammen. Jeg fik mere og mere mod på træningen, og det endte med at blive mit frirum fra de mange tanker, jeg samlede, når jeg sad alene på mit værelse efter skole. Stille og roligt kom jeg ud af min depression og blev gladere for mig selv og mit liv. Jeg stoppede til samtaler i oktober 2013 og løb mit første halvmaraton i juni 2014, som for mig var et symbol på, at jeg havde vundet over min “sygdom” uden lykkepiller.”

Træningen er et frirum
I dag er Nicole uddannet personlig træner. Hun bruger stadig træningen som et frirum og vil gerne lære andre unge om træningens virkning på psyken og humøret, og hun vil gerne hjælpe dem med at lære at føle sig stærke, glade og værdige til livet.

”Jeg ville selv have haft rigtig meget gavn af sådan et træningstilbud, da jeg var 15 år,” siger Nicole, som til dagligt arbejder som personlig træner i Fitness Studiet i Østergrave, og fra 1. februar starter hun på fysioterapi-studiet i Århus.

Tilbuddet, som hun har iværksat og virkelig brænder for, hedder “Mod på livet” og starter op fra 15. januar. Et forløb varer minimum 12 uger, forgår i Fitness Studiet og er individuelt. Nicole har kun fem pladser, da hun vil sikre sig at kunne lægge den rette mængde energi og tid i hvert forløb. Hun står klar i fitnesscenteret til at tage imod de unge lige der, hvor de er i livet og hjælpe dem via træning, samtaler, støtte og mentale hjemmeøvelser. Der vil også være mulighed for at bringe et evt. vægttab ind over i forløbet, men det afhænger af den individuelle person.

Det er dog vigtigt at understrege, at Nicole ikke påtager sig rollen som terapeut, men Mod på Livet er et tilbud, som kan benyttes ved siden af et evt. forløb hos en psykolog eller psykoterapeut.

Hvad gør træningen?
Nicole fik at vide af sin psykoterapeut, da hun var 16 år, at endorfinerne, som man udskiller i hjernen, når man træner, kan gøre det samme som lykkepiller.

”Og det var også det, jeg oplevede, da jeg så begyndte at træne. Derudover hænger kroppen og psyken meget sammen, så hvis man opdager, at man er stærk eller kan ting, man ikke troede, man kunne, så styrker det ens selvværd. Man bliver mere bevidst om sig selv, og hvad man er i stand til, hvilket for manges vedkommende som regel er mere, end de forventede,” forklarer Nicole og fortsætter:

”Derudover får man en super god følelse i kroppen under og efter en træning, som er med til at gøre en gladere.”

Nicole fortæller, at hun har klienter, som har oplevet, at bare det at hoppe op på en trækasse kan være en udfordring, fordi deres hjerne automatisk tænker “jeg kan ikke”. Det arbejder de så med i fællesskab, og når det efterfølgende lykkes klienten at hoppe op, er det en kæmpe succesoplevelse.

Udtalelser
Og udmeldingerne om træningens effekt fra tre af de tidligere unge klienter, som har været i forløb hos Nicole, er ikke til at tage fejl af:

“Da jeg startede mit forløb var min selvtillid så lav, at jeg ikke kunne klare at se mig selv i spejlet. Jeg troede ikke, jeg kunne finde ud af noget som helst, og jeg forventede bare generelt altid det værste af mig selv. Gennem træningen fik jeg troen på mig selv, for når jeg inde i hovedet ikke troede, at jeg kunne mere, så stod Nicole der bare med det samme med opbakning: ”du kan sagtens, det ser godt ud”, og det gav bare så meget psykisk.”

“Det vigtigste, jeg har lært, er, at man skal kæmpe for det, og at man kan, hvad man vil.”

“Det bedste ved forløbet har været det tætte samarbejde, jeg har haft med Nicole, idet hun har sørget for, at man hele tiden har en støtte, man kan komme til. Hvad end det er til træningerne eller over sms.”

Fakta
Man kan læse mere om forløbet Mod på Livet på Nicoles hjemmeside: www.nicolejohnsen.wixsite.com/personligtraening/
Man kan også følge hende på facebook: Personlig træner – Nicole Johnsen og på hendes Instagram: Nicolejohnsen