I samarbejde med Østjyllands Politi inviterer Randers Kommune til online borgermøde om, hvad man kan gøre for at sikre sig mod svindel på nettet. Formålet er at øge den digitale tryghed og bidrage til, at færre bliver snydt.

Vi kan alle blive snydt, og i takt med, at vores samfund bliver mere og mere digitalt, sker det for flere og flere på nettet.

Derfor har Randers Kommune i samarbejde med Østjyllands Politi arrangeret et borgermøde med informationer om, hvad man selv kan gøre for at sikre sig mod svindel.

»Vores ønske er at øge trygheden, når man færdes i den digitale verden,« siger borgmester Torben Hansen (S) i en pressemeddelelse.

Borgermødet foregår online torsdag 21. april 2022 klokken 19, og alle borgere i Randers Kommune har mulighed for at være med.

Det kræver kun, at man tilmelder sig og kan deltage i mødet online.

Egenindsats stor betydning

På mødet vil et stærkt hold af oplægsholdere fra politiets afdelinger for økonomisk kriminalitet, it-kriminalitet og forebyggelse komme med masser af konkrete tips.

»Antallet af sager om svindel og IT-kriminalitet er stigende. Man kan selv gøre rigtig meget for at undgå svindel, men det kræver opmærksomhed og viden. Den viden vil vi rigtig gerne hjælpe med at videreformidle på dette borgermøde, så deltagerne efterfølgende forhåbentlig kan færdes lidt mere trygt på nettet, men også vil tage snakken med deres ældre og yngre pårørende, som måske ikke lige deltager i mødet,« siger Kirsten Dyrman, politidirektør hos Østjyllands Politi.

Samarbejde

Østjyllands Politi og Randers Kommune samarbejder om forebyggende tiltag, der skal øge trygheden blandt byens borgere, og det er i den forbindelse, at borgermødet er arrangeret.

Tidligere har Randers Kommune og Østjyllands Politi holdt tilsvarende møder om at forebygge indbrud.

Borgere i Randers Kommune er inviteret via et brev sendt til den ældste beboer i alle husstande, der kan modtage Digital Post.

Alle borgere er dog velkomne og kan tilmelde sig mødet på randers.dk/digitaltryghed.

sas